05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.06.2022 15:40 | Son Güncelleme: 06.06.2022 16:02

Makyaj sanatçısından tüyolar: Güzellik rutininizde tasarruf etmenin yolları

Makyaj sanatçısı Edy London, güzellik rutininizde mükemmel görünümüzden ödün vermeden tasarruf yapmanın yollarını anlattı
Makyaj sanatçısından tüyolar: Güzellik rutininizde tasarruf etmenin yolları

İngiltere’de ünlü bir makyöz güzellik bütçenizi kısarken de muhteşem görünmenin yollarını açıkladı. Aslen Polonyalı olan ve şu anda Londra'da yaşayan ünlü makyöz Edy London, FEMAIL'e verdiği demeçte, birkaç basit numarayla güzellik rutininizin fiyatını düşürebileceğinizi anlattı. 

Trinny Woodall, Ellie Goulding ve Mel B gibi isimlerle çalışan uzman, influencerlar tarafından onaylanan herhangi bir şeyi satın almaktan kaçınmanızı ve büyük markaların üzerine atlamamanızı, bunun yerine cilt bakım rutininizi kendinize göre uyarlamanızı tavsiye etti.

Hindistan cevizi yağı: Hem makyaj temizleyici hem nemlendirici

Edy London, hindistan cevizi yağının doğal bir makyaj temizleyici olduğunu söyledi. London, “Hindistan cevizi yağı, cilt üzerinde çok hassas olan, suya dayanıklı makyajı bile çıkaran, popüler ve çok nemlendirici bir yağdır. Ayrıca yağı nemlendirici olarak da kullanabilirsiniz, pahalı cilt bakım markalarının çoğundan daha ucuz ve daha iyidir” dedi. 

Jel tırnak üzerine oje

Uzayan jel tırnakları daha uzun süre kullanmak için ise Edy, “Jel manikürünüz uzadığında, uygun bir oje ile boyayın. Fazladan bir hafta daha idare ediyor” önerisinde bulundu. 

Yüzünüzü yıkarken müslin bezi kullanın

Edy, makyajınızı çıkarırken müslin bezi kullanmanın tasarruf için uzun vadede iyi bir yol olduğunu söyledi. Ayrıca çevre için de daha faydalı olduğunu ekledi. Edy, “En büyük tasarruflarımdan biri, UVA ve UVB içeren bir makyaj malzemesine geçmek oldu, böylece iki ayrı ürün satın almanıza gerek kalmadı” dedi.

Makyajınızı çok amaçlı yapın

Edy’nin bir diğer tavsiyesi de çok sayıda farklı ürün almak yerine yatırım yapılması. Edy, “Örneğin krem allığı ruj olarak da kullanabilirsiniz ya da tam tersini. Bu şekilde birçok ürünü karıştırıp eşleştirebilirsiniz Göz farı olarak bronzer ya da kaş doldurmak için göz farı gibi” dedi.

Makyajınızı uzun ömürlü yapmak için fırça kullanın

Edy, makyaj fırçalarının, makyajınızın profesyonel görünmesini istediğinizde ve ürününüzün uzun süre dayanmasını istediğinizde harika bir yardımcı olduğunu söyledi. Edy, “Her şeyden önce, uygulama için harika bir araç ve fırçayla makyaj daha uzun süre dayanır. Çok fazla ürün tasarrufu sağlarsınız. İyi fırçalar mükemmel miktarda ürünü alır, böylece hiçbirini boşa harcamazsınız” dedi.

Bunların içinde en faydalı olanın ruj fırçası olacağını belirten Edy, “Ruju fırça ile uyguladığınızda daha az rötuş yaptığınızı ve rujun daha uzun süre kaldığını göreceksiniz” diye konuştu.

Edy ayrıca eski maskara fırçasını da kaş fırçası olarak kullanmayı öneriyor. Edy, “Ya da rimel uyguladıktan sonra kirpiklerin arasındaki topakları yok etmek ve kirpikleri ayırmaya yardımcı olmak için de eski maskara fırçanızı saklayabilirsiniz” dedi

Kendi peelinginizi yapın

Edy daha fazla tasarruf yapmak için ev yapımı peeling kullanmayı da öneriyor. Edy, “Favorim kahve peelingi. Kokusunu ve dokusunu sevdiğim için. Edy’nin peeling tarifi: “İhtiyacınız olan tek şey, sıcak su ve bir yemek kaşığı hindistancevizi yağı,1/2 fincan kahve telvesi ya da yemek kaşığı kadar"

Ayrıca Edy, dudakları dolgunlaştırmak için de en iyi peelingin esmer şeker, zeytinyağı ve nane yağından yapıldığını söyledi. 

Influencerların desteklediği ürünlerden vazgeçin

Edy, birçok insanın kendi vücut tiplerine uygun olmayan cilt bakım ürünlerine para harcadığını söyledi. Edy, “Çoğumuz bir influencer tarafından yayınlanan ücretli bir reklam görüyoruz ve ne yazık ki kolay hedef olma tuzağına düşüyoruz” dedi.

Bunun yerine Edy, cilt bakımının sizin için doğru olduğundan emin olmanız gerektiğini öneriyor. Edy, “Bakımın anahtarı iyi bir cilt bakım rutinidir! Rutininizi cilt tipinize göre ayarladığınızda yeni ürünler aramayı bırakacaksınız. Bir dermatoloğa ya da cilt bakım uzmanına gitme şansınız varsa onlara danışın. Bakım rutininize eklenecek ürünler konusunda size yardımcı olacaklardır” diyor.

Edy, Danışmanlık başlangıçta pahalıya mal olsa da ihtiyacınız olan ürünlere bağlı kaldığınızda uzun vadede büyük tasarruf sağlayacağınızı da belirtti.

Satın almadan önce test edin

Edy ayrıca bir ürünü satın almadan önce genellikle ücretsiz olan deneme boylarından kullanılmasını da tavsiye ediyor. Böylece ürünün değip değmeyeceğini kolayca anlayabilirsiniz. Edy, “Güzellikle endüstrisinde çalıştığım için birçok kadınla konuşma şansım oluyor. Çoğu banyoda kullanmadıkları bir yığın ürün olduğunu itiraf ediyor. O zaman ürünü satın almak yerine testerını almak çok daha iyi bir fikir” dedi.

Makyajın daha uzun kalması için baz kullanın

Makyaj bazlarını sevdiğini söyleyen Edy, “Özellikle gözenekli ve yağlı ciltler için olanları çok iyi. Ben sadece T bölgesinde kullanıyorum. Cildiniz kuru veya gerginse, baz spreylerinin harika olduğunu düşünüyorum” dedi.