25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.07.2022 17:01 | Son Güncelleme: 26.07.2022 17:27

Adele’in Las Vegas konserleri için biletler 40 bin dolara kadar çıkıyor

Adele'in daha önce iptal edilen Las Vegas konserleri için yeni takvim belli oldu. Şarkıcının bilet fiyatları 40 bin dolara kadar yükseliyor
Adele’in Las Vegas konserleri için biletler 40 bin dolara kadar çıkıyor

Adele’in Las Vegas’ta gerçekleştireceği konserlerin takvimi belli oldu, biletler satışa çıktı. Bilet fiyatları, 15 Grammy Ödülü olan şarkıcıyı dinlemek için 40 bin dolara kadar çıkıyor. Bilet satış platformu Stubhaub’ta, ilk gecenin biletleri 600 ila 41 bin 280 dolar arasında değişiyor. 

Pazartesi günü incelenen sitede her iki kişinin birlikte oturacağı vaadiyle, her biri 41 bin 280 dolar olan iki bilet vardı. Her biri 20 bin dolar veya daha fazla olan en az altı bilet kategorisi daha mevcuttu. Konserin yapılacağı yer olan Caesar’s Palace’taki Colosseum’un sözcüleri yorum taleplerine yanıt vermedi. 

Ocak'ta başlayacaktı

34 yaşındaki şarkıcı pazartesi günü konser serisinin Kasım’dan Mart’a kadar süreceğini duyurdu. Gösterinin daha önce Ocak ayında başlaması planlanıyordu, ancak bir gün önce ertelendi ve bazı hayranlarından tepki aldı. Adele, web sitesinde yayınlanan bir açıklamada gösteriyi iptal etmenin gerçekten kalbini kırdığını yineledi. Daha önceki konserler şarkıcının ekibinin yarısının Covid'e yakalanması nedeniyle iptal olmuştu.

Adele açıklamada, “Bazılarınız için bunun benim açımdan korkunç bir karar olduğunu biliyorum ve bunun için her zaman üzüleceğim ama size temin ediyorum ki bu doğru karardı” dedi. Duyuruda ayrıca, daha önce bilet satın alanların veya başlangıç ​​tarihleri ​​için bekleme listesinde bulunanların yeni bilet satışlarında önceliğe sahip olacağı belirtildi.

Ertelendiği içi fiyatlar arttı

Son dakika bilet pazarı Gametime, bir koltuk için 7 bin 3 dolara varan açılış gecesi biletleri satıyordu. Şirketin ürün operasyonlarından sorumlu müdür yardımcısı Matthew Rados, bilet fiyatlarındaki artışın kısmen gösterinin ertelenmesine bağlanabileceğini söyledi. Rados, “Adele, dünyanın en popüler sanatçılarından biri ve çok fazla canlı performans sergilemiyor. Bu şovlara bu kadar çok talebin olmasının temel nedeni bu” dedi. 

ABC üyesi KGTV'nin ilk gösterinin ertelenmesinden bir gün önce 19 Ocak'ta yayınladığı bir haberde, açılış gecesi için bir biletin 43 bin 988 dolara satıldığı söylendi. Las Vegas konutları, Liberace'in 1944'te formata öncülük etmesinden bu yana kapsam ve maliyet açısından büyüdü. Kongre Kütüphanesi'ne göre, 1944'teki ilk çalışma haftası için kendisine 750 dolar ödendi, bu da bugünün dolarıyla kabaca 12 bin 500 dolara çevrilecek bir miktar. 

 O zamandan beri, Park MGM Las Vegas'taki gösterileri 10 bin 619 dolarlık dört kişilik bir VIP paketi içeren Lady Gaga'dan Britney Spears, Cher, Ella Fitzgerald ve Nat King Cole'a kadar tüm yıldızların odak noktası oldu. Usher, Katy Perry, Bruno Mars ve Anderson Paak & Silk Sonic ikilisi, bu yıl Vegas’ta manşet oldular. Müzik efsaneleri Diana Ross, Rod Stewart ve Sting'in de sonbaharda planlanan performansları var.

Celine Dion'un 2003'ten 2007'ye uzanan ilk konser serisi, Best Odds'a göre en yüksek hasılat yapan Las Vegas serisi rekorunu elinde tutuyor. Colosseum'daki dört yıllık serisinden, 385 milyon dolar kazandı. 2011'de başlayan sekiz yıllık seriden ise 292,2 milyon dolar kazandı.

(Kaynak: Bloomberg)