05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.03.2024 16:18 | Son Güncelleme: 18.03.2024 16:29

Banksy'nin yeni eseri kiracıları tedirgin ediyor: Fiyatlar uçacak diye korkuyorlar

Banksy Londra'da bir evin yan duvarına yapılan ağaç resminin kendisine ait olduğunu onayladı. Bölge sakinleri ise eser nedeniyle ev kiralarının fırlayacağından endişe ediyor
Fotoğraf: Instagram / @banksy
Fotoğraf: Instagram / @banksy

Banksy'nin son eseri Londra'nın kuzeyindeki Finsbury Park'ta ortaya çıktı. Sosyal medya hesabından eserin kendisine ait olduğunu onaylayan bir paylaşım yapan sokak sanatçısı açıklama eklemedi. Banksy'nin Hornsey Road'daki bir binaya yaptığı ağaç resminde elinde basınçlı hortum olan bir kadının yapraksız bir ağacı sprey boyayla boyadığı görülüyor. Apartmanda yaşayan 26 yaşındaki James Roebuck eseri pazar sabahı gördüğünü söyledi. X hesabından paylaşım yapan Roebuck aynı zamanda kirasının fırlayacağından korktuğunu söyleyerek "Banksy bir gecede geldi ve şimdi kiram fırlayacak" dedi.

Duvar resminin bulunduğu binanın sahibi olan Alex Georgiou, pazar akşamı geç saatlerde resimden haberinin olduğunu ve sabah da görmek için aşağı indiğini söyleyerek "Dürüst olmak gerekirse, buraya gelmek ve binaya bakan insan kalabalığını görmek oldukça çılgınca" dedi. Georgiou, emlakçıları aracılığıyla kiraya verilen binada şu anda kimsenin yaşamadığını söyledi.

Georgiou "Asıl soru şu: Ben şimdi bununla ne yapacağım? Şimdi ne yapmam gerekiyor? Kesinlikle orada tutmayı ve insanların tadını çıkarmasına izin vermeyi planlıyorum, herkes onu seviyor ki bu harika, dürüst olmak gerekirse hala buna inanamıyorum" dedi. Bununla birlikte sokak sanatçısı son eseri için binayı seçtiğine göre kira bedelini artırabileceğini söyleyerek şaka yaptı.

"Mesaj çok açık"

BBC Radio 4'te yayınlanan The Banksy Story adlı dizinin yaratıcısı James Peak, eserin Banksy'ye ait olduğundan emin olduğunu söyleyerek "Mesaj çok açık. Doğa mücadele ediyor ve onun yeniden büyümesine yardımcı olmak bizim elimizde. Çalışmalarının başlangıcına kadar giderseniz, her zaman bir şeyin gerçekten havalı görünmesini sağlamak için minimum çabayla yapabileceği bir şey arıyor" dedi.