26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.10.2022 17:55 | Son Güncelleme: 15.10.2022 18:00

Eddie Redmayne: Henüz harika bir film yapmayı başaramadım

Danimarkalı Kız, Her Şeyin Teorisi, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar? gibi birçok filmde rol alan Oscar sahibi Eddie Redmayne, henüz istediği kalitede bir film yapmadığını itiraf etti.
Eddie Redmayne: Henüz harika bir film yapmayı başaramadım

40 yaşındaki aktör Eddie Redmayne, birçok ödülle doldurduğu 20 yıllık bir kariyere sahip. Fizikçi Stephen Hawking’i canlandırdığı Her Şeyin Teorisi filmindeki performansı sayesinde 2015’te Oscar kazandı. Sonraki yıl, Danimarkalı Kız filmi için üstlendiği öncü trans kadın Lili Elbe rolüyle bir diğer Oscar'a aday gösterildi. 

Son olarak Netflix filmi The Good Nurse’te Amerikalı seri katil Charles Cullen rolünü üstlenen Eddie Redmayne, pek de harika filmler yaptığını düşünmediğini itiraf etti. The Times’ın Saturday Review’una verdiği röportajda amacın her zaman için harika bir film yapmak olduğunu, ancak bunu henüz pek de başaramadığını söyledi. The Good Shepherd’daki ilk büyük Hollywood rolünden bahsederken “Paranoyaktım, hayal kırıklığına uğradım ve çok yavan bir iş çıkardım” ifadesinde bulundu. 

Cambridge’de Dan Stevens, Rebecca Hall ve Tom Hiddleston ile tiyatro okuduğu üniversite günlerini anımsarken “Tom’u Arcadia’da gördüğümü hatırlıyorum, harikaydı. Rebecca her zaman olağanüstüydü, Dan’in İskoç oyununda da olağanüstü bir yetiyle oynadığını hatırlıyorum. Ancak açık konuşmak gerekirse, Cambridge’te yaptığım tiyatro düpedüz berbattı” sözlerini sarf etti. 

Redmayne, Hick filminde Teksaslı bir metamfematin bağımlısı pedofiliyi canlandırdı ve film, inceleme platformu Rotten Tomatoes’da yüzde beş onay notu aldı. Aynı isimli romandan uyarlanan filmde Chloë Grace Moretz başrolü oynarken Blake Lively, Juliette Lewis ve Alec Baldwin’i de görmek mümkün. Aktör geçen yıl, Danimarkalı Kız’da trans kadın rolü oynama kararının bir hata olduğunu ve şimdi olsa bu rolü üstlenmeyeceğini açıklamıştı.