26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.09.2022 13:02 | Son Güncelleme: 09.09.2022 13:17

Oksijen'den İstanbul rehberi: 10 Eylül Cumartesi için öneriler

İstanbul'da hava yarın, bugünden de sıcak (29 derece) olacak. Güneşli bir günde şehirdeki festivallerden ve sahnelerden seçmeler ile sosyalleşmek; müzik, podcast ve ekran seçimleri ile eğlenmek isteler için öneriler...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 10 Eylül Cumartesi için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Ensemble Contraste

II. Uluslararası Oda Müziği Festivali, 6-23 Eylül tarihlerinde müzikseverlerle buluşmaya devam edecek. 10 Eylül akşamı, çeşitli müzik türlerini harmanlayarak klasik müziği daha anlaşılabilir kılmayı amaçlayan Ensemble Contraste, CRR Konser Salonu’nda dinleyenlere unutulmaz bir konser deneyimi sunacak. 

Jam’s Session Festival

Söz yazarı ve flütist Alex Amor, tekno bando takımı MEUTE, farklı müzik türlerini bir araya getiren M.I.L.K., Londra’dan en yetenekli caz sanatçılarından biri olan Yussef Dayes ve enerjisiyle herkesi hayran bırakan Noga Erez, Jam’s Session Festival kapsamında müzikseverler ile buluşuyor. İstanbul’un en güzel zamanında, birbirinden değerli isimleri dinleyeceğiniz festival, 14:00’ten itibaren Maximum Uniq Açıkhava’da olacak.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri

Barış Özcan ile 111 Hz

YouTube yayınlarıyla bilinen Barış Özcan bu defa sadece sesiyle karşımızda. Bazı hikayelerin ancak dinleyerek anlaşılabileceği iddiasıyla yola çıkılan yayında sanat, tasarım ve teknoloji dünyasından anekdotlar var.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Kendini Tanıma Atölyesi

İlk sezonunda 7 günlük bir egzersiz setiyle başlayan yayının devamında kişisel farkındalık sorularının cevapları aranıyor. Öfke sorunu, hayır diyebilmek, sürekli ertelemek gibi kafa karıştıran başlıklar irdelenen konular arasında.

Nereden Dinlerim? Spotify Apple

Ekran önerisi

Kod 355 - Bein connect

Kod 355 (The 355) Üçüncü Dünya Savaşı’nı başlatabilecek olan ölümcül bir silahın peşine düşen bir grup ajanın hikayesini konu ediyor. Gizemli silahın paralı askerlerin eline geçmesi üzerine CIA ajanı Mason Mace Brown, eski rakibi Alman ajan Marie, MI6 müttefiki ve son teknoloji bilgisayar uzmanı Khadijah (yani Hatice)  ve yetenekli Kolombiyalı psikolog Graciela, güçlerini birleştirmek zorunda kalır.

Caption

Ancak bu ölümcül silahın peşine düşen sadece onlar değildir, gizemli bir kadın olan Lin Mi de silahın peşindedir. Silahı bulmak için dünyanın dört bir yanını dolaşan, Paris, Londra, Şangay arasında mekik dokuyan ajanlar, dünyayı kurtarmayı başaracak mıdır? Ne kadar klasik bir konu değil mi? Yalnız bu karakterlerin hepsi kadın ve Jessica Chastain, Penelope Cruz, Diane Kruger, Lupita Nyong’o gibi iyi oyuncular tarafından canlandırılıyor. Kafa boşaltmalık bir film tam.