19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 30.07.2022 11:15 | Son Güncelleme: 30.07.2022 11:39

Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Şehrin tadını çıkarmak isteyenler, sanat ve ekran önerisi arayanlar için; atölyeden tiyatroya, podcast'ten sinemaya hatta kitaba cumartesi seçkisi...
Oksijen'den İstanbul rehberi: 30 Temmuz Cumartesi günü için öneriler

Yağmur Akpınar'dan kültür-sanat önerileri

Kokteyl Atölyesi

Swissotel yaz boyunca birbirinden farklı etkinlikler düzenlediği Chalet Garden’ı bu sefer bir kokteyl atölyesine çeviriyor. Mekanlarda içerken keyif aldığınız birbirinden farklı kokteyllerin zevkini eve taşımak için ilk adımı bu şekilde atmak mümkün. Barmaid Bahar’la birlikte hazırladığınız kokteyllerin yanında atıştırmalıklar eşliğinde şahane bir akşamüstü geçirebilirsiniz.

Taxim

Baba Sahne’nin yeni oyunu Taxim, Şevket Çoruh, Ozan Güven ve Seçkin Özdemir’in yanı sıra birbirinden değerli oyunculardan oluşan kadrosuyla eğlenceli olduğu kadar sarsıcı bir etkiye de sahip.  Yönetmenliğini Emrah Eren’in üstlendiği Taxim izleyenleri Taksim’in ara sokaklarındaki bir kafeye davet ediyor. Kadıköy Belediyesi Selamiçeşme sahnesinde sahnelenecek oyun 21:00’de başlıyor.

  

Memet Özer'den mekan önerisi

Karaköy Lokantası

Gerçek bir İstanbul klasiği. Günlük taze mezeleri, nefis ambiyansı ve bahçesi ile Cumartesi akşam yemeği için, bana göre şehrin en iyilerinden biri. Kağıtta levrek ve ciğer denemenizi öneririm.

Selim Karakaya'dan podcast önerileri 

Herkes İçin Bisiklet

Bisiklet tutkunlarını bir araya getiren ve bisikletle yaşayanların da deneyimlerini aktardığı özenli bir yayın. Son yıllarda Türkiye’de de çok kullanılmaya başlanan elektrikli bisikletlerin detaylandırıldığı bölümler, meraklılar için iyi bir kaynak olabilir.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Ketojenik Beslenme ve Intermittent Fasting

Aralıklı oruç yöntemiyle kilo verme sürecini başarıyla tamamlayan Erkan Raşitoğlu bu yayında deneyimlerini paylaşıyor. Uygulama yöntemleri ve doğrular ya da yanlış bilinenler detaylıca konuşuluyor.

Nereden Dinlerim? Spotify, Apple

Ekran önerisi

The Big Sick – beın connect

Özgün senaryo dalında Oscar adaylığı bulunan romantik komedi The Big Sick (Aşk Denen Hastalık) beIN Connect’te. Pakistanlı komedyen Kumail Nanjiani’nin senaryosunu (karısı) Emily V. Gordon ile birlikte yazdığı filmde Kumail ve yeni mezun öğrenci Emily birbirlerine aşık oluyor.

Zoe Kazan ve Kumail Nanjiani (2017)

Kültür farklılıklarının yarattığı sorunları mizahi bir dille ele alan filmin oyuncu kadrosunda Kumail Nanjiani kendisini oynuyor, Emily V. Gordon’u ise Zoe Kazancanlandırıyor; Holly Hunter ve Ray Romano da kadroda. Bu arada filmin tam bir gerçek hayat hikayesi olduğunu ve senaryoyu yazan ikilinin evliliğinin mutluluk içinde sürdüğünü belirtmeden geçmeyelim.