28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 07.07.2022 20:49 | Son Güncelleme: 07.07.2022 21:45

The Godfather yıldızı James Caan (Sonny Corleone) hayatını kaybetti

Hollywood yıldızı James Caan 82 yaşında Las Vegas'ta vefat etti
The Godfather yıldızı James Caan (Sonny Corleone) hayatını kaybetti

The Godfather (Sonny Corleone) and Misery'de (Paul Sheldon) unutulmaz roller üstlenen Hollywood'un kıdemli oyuncusu James Caan, 82 yaşında vefat etti.

Baba (The Godfather) filmi setinde:  James Caan Sonny, Al Pacino ve Abe Vigoda bir sahnede

Usta oyuncunun resmi Twitter adresinden yapılan açıklamada  "Jimmy'nin 6 Temmuz akşamı hayatını kaybettiği açıklamaktan büyük bir üzüntü duyuyoruz.  Ailesi olarak sevgi ve içten başsağlığı dilekleriniz için teşekkür eder bu zor zamanlarda özel hayatına saygı duymanızı rica ediriz" denildi.

 James Caan kimdir? 

New York'ta Neighborhood Playhouse Tiyatro Okulu'ndan mezun olmasının ardından Caan, oyunculuk hayatına Dokunulmazlar gibi televizyon dizileri ile başladı. Aldığı ilk önemli rol, bir caniyi canlandırdığı gerilim filmi Lady in Cage (1964). 1967'de Caan, El Dorado 'da John Wayne ile birlikte oynadı. İlk olumlu eleştirilerini 1969 yılında , beyin engelli bir futbolcuyu canlandırdığı, Francis Ford Coppola'nın yönettiği The Rain People ile aldı. Bundan birkaç yıl sonra Coppola, Baba (The Godfather) filmindeki Sonny Corleone rolü için Caan'ı seçti. Caan, bu filmden sonra çok büyük kitlelerce tanınan bir oyuncu konumuna gelmesinin yanı sıra bu film, ona En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Akademi Ödülü adaylığını getirdi.

Caan, 1973'ten 1982'ye dek birçok sinema filminde rol aldı. Mafya oyuncusu yaftasından kurtulmak için çok çeşitli karakterlere hayat verdi. İlk ve tek yönetmenlik denemesini 1980 yılında, tanık koruma programındayken kaybolan oğlunu arayan bir babanın hikâyesinin anlatıldığı Hide In Plain Sight filmi ile gerçekleştirdi. Film olumlu eleştiriler alsa da gişelerde umduğunu bulamadı. 1981 yılında Caan, Michael Mann'in yönettiği Thief filminde başrol oynadı. Profesyonel bir hırsızı canlandırdığı bu film, film noir klasikleri arasına girmeyi başardı. 1982'den 1987'ye kadar hiçbir filmde rol almadı. 1987'de Vietnam Savaşı'nın konu edildiği, Francis Ford Coppola tarafından yönetilen Gardens of Stone filminde rol aldı.

1988 ile 1990 yılları arasında Caan, Alien Nation, Dick Tracy, Misery gibi popüler filmlerde rol aldı. 1992'de Honeymoon in Vegas filminde Nicolas Cage ve Sarah Jessica Parker ile başrolleri paylaştı. Oynadığı diğer filmlerden bazıları Eraser (1996), Mickey Blue Eyes (1999), The Yards (2000), City of Ghosts (2002)