12 Ekim 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.03.2022 20:11 | Son Güncelleme: 25.03.2022 20:14

Tibet'e destek konserine katılan Keanu Reeves'e Çin'de sansür

Kanadalı oyuncu Keanu Reeves'in filmleri; Tibet Evi Vakfı'nın düzenlediği konsere katıldığı için Çin'de yayından kaldırıldı
Tibet'e destek konserine katılan Keanu Reeves'e Çin'de sansür

Hollywood yıldızı Keanu Reeves'in filmleri; Tibet'in ruhani lideri Dalai Lama ile bağlantılı Tibet Evi Vakfı'nın düzenlediği konsere katılmasının ardından, sürgündeki lideri ayrılıkçı olarak gören Çin'de internetten kaldırıldı

Los Angeles Times'ın haberine göre, Reeves'in aralarında Matrix ve John Wick serilerinin olduğu çok sayıda filmi iQiyi, Tencent Video, Youku ve Migu Video gibi gösterim platformlarından çıkarıldı.

Aramalarda ismi çıkmıyor

Ayrıca Bilibili and Xigua Video gibi video sitelerinde de Reeves'in adıyla yapılan aramalarda sonuçların gösterilmediği, oyuncunun yer aldığı içeriklere ulaşılamadığı açıklandı.

Olayın geçmişi

Reeves, bu yıl 3 Mart'ta 35.'si düzenlenen geleneksel Tibet Evi Konseri'ne katılarak Dalai Lama ile bağlantılı vakfa desteğini göstermişti. New York'ta Carnegie Hall'de düzenlenen konserde ABD'li piyanist ve besteci Philip Glass sahne almıştı. Reeves, konserde, ABD'li şair Allen Ginsberg'in Beat kuşağının yazarlarından Jack Kerouac ve Neal Cassady ile kaleme aldığı "Pull My Daisy" şiirini okumuştu.