29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.02.2024 14:35 | Son Güncelleme: 03.02.2024 14:45

Carl Weathers (Apollo Creed) hayatını kaybetti

Rol aldığı onlarca filme ve diziye rağmen Rocky serisinde canlandırdığı Apollo Creed karakteriyle hafızalara kazınan Carl Weathers 76 yaşında hayatını kaybetti
Carl Weathers (Apollo Creed) hayatını kaybetti

Son olarak Star Wars evreninde geçen The Mandalorian'da canlandırdığı Greef Karga performansıyla 2021 yılında Emmy adaylığı kazanan Carl Weathers hayata gözlerini yumdu. Sylvester Stallone’un canlandırdığı Rocky Balboa karakterinin rakibi ve dostu Apollo Creed karakteriyle dünya çapında ün kazanan Hollywood'un yıldızının uykusunda vefat ettiği açıklandı.

"İstisnai bir insandı"

Acı haberi ünlü aktörün ailesi duyurdu. Açıklamada; "Carl Weathers'ın vefatını duyurmaktan derin üzüntü duyuyoruz. 1 Şubat 2024 Perşembe günü uykusunda huzur içinde öldü. Carl olağanüstü bir hayat yaşamış, istisnai bir insandı. Film, televizyon, sanat ve spora yaptığı katkılarla silinmez bir iz bıraktı ve dünya çapında nesiller boyunca tanındı. O çok sevilen bir kardeş, baba, büyükbaba, ortak ve arkadaştı" ifadelerine yer verildi.

Carl Weathers kimdir? 

14 Ocak 1948 tarihinde New Orleans, Louisiana'da dünyaya gelen usta oyuncu, sinema kariyerine adım attığı 1973 yapımı Magnum Force (Silkahın Gücü) filminden önce profesyonel bir futbol oyuncusuydu. Rock seresinde Amerikan rüyasının temsili olarak betimlenen Weathers, Action Jackson ve Happy Gilmore gibi filmlerin kadrosunda da bulundu.

Usta isim, 50 yıllık kariyerinde oyunculuk dışında The Mandalorian dizisinde yönetmen koltuğunda da oturdu.