16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 01.06.2024 21:51 | Son Güncelleme: 01.06.2024 22:53

Borussia Dortmund taraftarından Şampiyonlar Ligi finalinde sponsor protestosu

Borussia Dortmund, silah üreticisi Rheinmetall ile 3 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Anlaşmaya tepki gösteren taraftarlar Wembley'deki Şampiyonlar Ligi finali öncesi "BVB'yi sporla aklanmadan korumak görevimiz" yazılı pankart açtı
Borussia Dortmund taraftarından Şampiyonlar Ligi finalinde sponsor protestosu

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund, silah üreticisi Rheinmetall ile üç yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı. Basında yer alan haberlere göre, Dortmund ekibinin lisanslı ürünlerinde, stattaki reklam panolarında ve basın toplantılarında yer alacak şirketin logosu, formalarda görünmeyecek. Bu anlaşmayla ilk kez bir Alman savunma şirketi, Bundesliga takımının sponsoru oldu.  Merkezi Düsseldorf kentinde bulunan Rheinmetall, Avrupa'nın en büyük mühimmat üreticisi şirketlerinden biri. Haberlerde, şirketin İsrail'e 10bin  adet 120 mm'lik hassas tank mühimmatı sağladığı bilgisi de yer aldı.

Söz konusu anlaşmaya tepki gösteren Borussia Dortmund taraftarları, Wembley'deki Şampiyonlar Ligi finali öncesinde tribünde Almanca ve İngilizce "BVB'yi sporla aklanmadan korumak görevimiz" yazılı pankart açtı.