03 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.08.2023 19:36 | Son Güncelleme: 05.08.2023 19:50

Chealsea yeni sermaye arayışında: ABD'li yatırımcı Ares Management ile görüşüyor

Premier Lig kulübü Chelsea yoğun harcamalarla geçen bir yılın ardından yeni sermaye arayışında. Son olarak geçen hafta Inter Miami'ye yatırım yapan ABD'li Ares Management'ın kulüp ile görüşme yaptığı ortaya çıktı
Chealsea yeni sermaye arayışında: ABD'li yatırımcı Ares Management ile görüşüyor

Bloomberg'in haberine göre Ares Management, Premier Lig futbol kulübü Chelsea'ye yatırım yapmak için görüşmelerde bulunuyor. Adlarının açıklanmasını istemeyen iki kaynağa göre ABD merkezli yatırım şirketi, Londra kulübüyle olası bir finansman anlaşmasının boyutunu ve yapısını görüşüyor. 

500 milyon dolar elde edebilir

Geçen hafta Chelsea'nin kaynak arayışında olduğu ortaya çıkmıştı. Kaynaklarda biri kulübün sadece öz sermaye yatırımlarını değerlendireceğini söyledi. Söz konusu kişi, Chelsea'nin stadyum, altyapı, teknoloji gibi uzun vadeli ihtiyaçları desteklemek üzere yaklaşık 500 milyon dolar toplayabileceğini ekledi.

Inter Miami'ye 75 milyon dolar

Görüşmeler devam ediyor ve bir anlaşmayla sonuçlanacağı kesin değil. Söz konusu kişiler Chelsea'nin farklı bir yatırımcıyla da anlaşabileceğini belirtti. Chelsea'ye yapılacak herhangi bir yatırım Ares'in büyüyen futbol portföyüne katkıda bulunacak. Geçen hafta şirket, Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin gelişinin ardından yükselişe geçen Major League Soccer takımı Inter Miami'ye 75 milyon dolar daha yatırım yaptığını açıkladı. 

Ares ayrıca İspanyol futbol kulübü Atletico de Madrid ve İngiltere'nin Crystal Palace FC ve Fransa'nın Olympique Lyonnais gibi takımlarını destekleyen çoklu kulüp sahibi olan Eagle Football Holdings'in de yatırımcılarından biri. 

29 yılın en kötü performansı

Chelsea için yeni yatırım, Mayıs 2022'de kulübün başına geçen yeni sahiplerinin mali durumu iyileştirmesine yardımcı olacak. Çoğunluk sahibi Clearlake Capital ve Amerikalı yatırımcı Todd Boehly, yeni oyunculara 600 milyon sterlinden fazla para harcadı ancak sahada çok az başarı elde etti. Chelsea geçen sezon Premier Lig'i 12. sırada tamamlayarak son 29 yılın en kötü performansını sergiledi. 

Chelsea mevcut transfer döneminde bazı yüksek profilli oyuncuları elden çıkarmayı başardı. Kulüp ayrıca bu ay başlayacak yeni Premier Lig sezonu öncesinde rekabet edebilmek için yeni yetenekler de getiriyor. Bunun yanında Stamford Bridge stadyumunun yeniden inşasına yardımcı olmak için fon arayışında.