20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.06.2023 21:33 | Son Güncelleme: 22.06.2023 21:38

Edin Dzeko, Kadıköy'e adımını attı

Fenerbahçe, Bosna Hersekli golcü Edin Dzeko'yla yıllık 4 milyon 200 bin euro ücret karşılığında 2 yıllık sözleşme imzalandı. 37 yaşındaki forvet "Her maçta, her idmanda elimden gelenin en iyisini yapacağım" dedi
Edin Dzeko, Kadıköy'e adımını attı

Fenerbahçe, Edin Dzeko ile 2 yıllık sözleşme imzalandığımı KAP'a bildirdi. Yapılan açıklamada Bosna Hersekli golcünün senelik 4.2 milyon Euro maaş alacağı belirtildi. Dzeko, sarı-lacivertli takıma imzasının ardından stadyumu, müzeyi ve stadı gezdi.

İmza töreni öncesinde başkan Ali Koç ile tanışan Edin Dzeko, Fenerbahçe'ye başarılı olmak için geldiğinin mesajını verdi. Edin Dzeko, FB TV'ye yaptığı açıklamada "Harika duygular yaşıyorum. Fenerbahçe'nin büyük kulüp olduğunu biliyorum. Buraya geldiğim kısa sürede kararımın ne kadar doğru olduğunu gördüm" dedi.

Edin Dzeko ayrıca "Sahaya çıkmak için sabırsızlanıyorum. Her maçta, her idmanda elimden gelenin en iyisini yapacağım" diyerek taraftarlara mesaj gönderdi.

37 yaşındaki Edin Dzeko, İrfan Can Eğribayat ve Ryan Kent'in ardından Fenerbahçe'nin üçüncü transferi oldu. Edin Dzeko kariyerinde Wolfsburg, Manchester City, Roma ve Inter gibi takımların formalarını giydi. Profesyonel kariyerinde 552 lig maçına çıkan Dzeko, 239 gol attı ve 103 asist yaptı.