24 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.07.2022 16:27 | Son Güncelleme: 13.07.2022 22:13

Fenerbahçe'yle yolları ayıran Mesut Özil'i Başakşehir kadrosuna kattı

Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ile yollarını ayıran deneyimli futbolcu Mesut Özil'i kadrosuna kattığını duyurdu
Fenerbahçe'yle yolları ayıran Mesut Özil'i Başakşehir kadrosuna kattı

Medipol Başakşehir kulübünün, Göksel Gümüşdağ'ın daha önce Mesut Özil'e dair yaptığı bir konuşmayı Twitter hesabından paylaşması transfer sinyali olarak değerlendirildi. 

Paylaşımda Başkan Göksel Gümüşdağ'ın 2018 yılında, Özil hakkında söylediği, "..birgün yollarımız Başakşehir'de kesişecek" ifadelerine yer verildi.

Ardından ise kulüp Medipol Başakşehir, Fenerbahçe ile yollarını ayıran deneyimli futbolcu Mesut Özil'i kadrosuna kattığını resmi olarak duyurdu.

Turuncu-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Kulübümüz, futbolcu Mesut Özil ile anlaşmaya varmıştır. Yarın saat 12.00'de, stadyumumuzda bulunan basın toplantı odasında başkanımız Göksel Gümüşdağ'ın katılımıyla imza töreni düzenlenecektir" ifadelerine yer verildi.

Özil'den veda mesajı

Mesut Özil, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Hayatı hayat yapan şeylerden biri belirsizliklerle dolu olması. Her zaman planlarımız, arzularımız, dileklerimiz istediğimiz doğrultuda gitmeyebiliyor. Çocukluk hayalim olan Fenerbahçe forması ile daha çok forma şansı bularak başarılar elde etmek istemiştim. Fenerbahçe camiasına ve taraftarına bana gösterdikleri ilgi ve alaka için teşekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.

 Gümüşdağ, Bind Gazetesi'ne verdiği röportajda Mesut Özil için, "Umarım bir gün yolumuz kesişir. Gelmek isterse onu alabilmek için elimizden gelen her şeyi yaparız" demişti. 

Fenerbahçe'den açıklama

İddialar üzerine Özil'in yollarını ayırdığı takımı Fenerbahçe'den de açıklama gecikmedi. 

Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Kulübümüz ile Mesut Özil arasındaki sözleşmenin, karşılıklı anlaşılarak sona erdirilmesi konusunda mutabakata varılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunuyor; Mesut Özil’e kariyerinin geri kalanında başarılar diliyoruz" denildi. 

Yıldız oyuncu, 2021'in Ocak ayında Arsenal'den ayrılarak Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. Kulüpte 36 maça çıkan Özil, 8 gol atıp 3 asist yaptı.