23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 22.04.2024 17:25 | Son Güncelleme: 22.04.2024 17:33

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek: TFF seçim tarihini değiştirmeyeceğini bildirdi

"Türkiye Futbol Federasyonu seçim tarihini değiştirmeyeceğini bildirdi" açıklamasında bulunan Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek "Hoş olmayan bir olay oldu. Kulüpler Birliği, cuma günü sadece 3 kulübün onayladığı bir metni yayınladı" dedi
Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek: TFF seçim tarihini değiştirmeyeceğini bildirdi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, bazı kulüp başkanlarıyla beraber Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi’ye ziyareti sonrası açıklamalarda bulundu. 

Özbek'in açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

  • Kulüpler Birliği Vakfı olarak erken seçim yapılmasını ve federasyonun değişmesini istemiştik. Bu talebimizi imza toplamak suretiyle meydana getirelim düşüncemiz oldu. Bu deklerasyondan sonra federasyon bunu dikkate aldı ve 18 Temmuz'da erken seçim yapılacağını deklare etti. İmza toplama işi de amacına ulaşmış oldu.
  • Kulüpler Birliği'nde imza toplamak yerine istişare ederek, insanları ikna etmek yoluyla görüşerek çözebilirsek şık olur Türk futbolu açısından dedim. İmza toplama işinde Kulüpler Birliği Vakfı bölünüyor. Özellikle bu bölünmenin Kulüpler Birliği ve Türk futbolu için iyi olmayacağını ifade ettik. En son toplantıda müzakere edilmesi yolunda karar alındı. Ve bana 'heyet kuralım, başkanlık et. TFF'den randevu isteyelim' dendi.
  • Fakat istenmeyen bir olay tezahür etti. Cuma akşamı, Kulüpler Birlği Vakfı sadece 3 kulübün onayladığı bir kamuoyu açıklaması yapıld. Bundan evvel de soruldu, görüşlerinizi bildirin diye. Üç kulüp onay vermiş, Galatasaray'ın okumasına fırsat bile tanımadan yayına kondu. Ben Genel Sekreteri aradım. Görüş bildirilmedi dedim. Neticede ok yaydan çıkmış oldu.
  • Biz heyet olarak bu toplantıya geldik. Amaca ulaşmak için yapılan bir hareket konulan bu bildiri ile amaçsız hale, sabote edilir hale geldi. Çok net ifade ettiler içeride. 'Biz uzlaşma konusunda aynı şekilde düşünüyorduk derken, Kulüpler Birliği olarak zehir zemberek bir bildiri koyuyorsunuz' dendi. Ve kısa bir görüşme oldu.
  • Konunan bu bildirinin amaca uygun olmadığını neticesini gördük. Camiaları birleştirmek yönünde yapılan hareket amaçsız kalmış oldu. 18 Temmuz'da seçim yapılmak üzere federasyon bu tarihi değiştirmek niyetinde olmadıklarını söyledi.