23 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.01.2024 11:31 | Son Güncelleme: 28.01.2024 12:45

Galatasaray Sacha Boey transferini KAP'a bildirdi

Galatasaray ile Bayern Münih Sacha Boey'in transferi için 30 milyon euro ve 5 milyon euro bonus karşılığında anlaşmaya vardı. Transferi KAP'a bildiren Galatasaray, futbolcusu için veda paylaşımı yaptı
Galatasaray Sacha Boey transferini KAP'a bildirdi

Galatasaray'ın Fransız sağ beki Sacha Boey, Bundesliga ekiplerinden Bayern Münih'e transfer oluyor. Oyuncuyla el sıkışan Bayern Münih ile Galatasaray arasındaki görüşmeler anlaşmayla son buldu. Alman kulübü, 30 milyon euro+bonuslar karşılığında transferi bitirdi. Galatasaray, Sacha Boey'in transferini KAP'a bildirdi.

KAP'a yapılan bildiride şu ifadeler yer aldı:

Profesyonel Futbolcumuz Sacha Boey'nin kesin transferi konusunda FC Bayern München AG ile anlaşmaya varılmıştır.

Yapılan anlaşmaya göre transfer gelirimiz net 30.000.000 Euro olup FC Bayern München AG, Şirketimize net 5.000.000 Euro tutarında şarta bağlı bonus ödeyecektir.

Ayrıca futbolcunun başka bir kulübe transfer olması durumunda FC Bayern München AG gerçekleşmeyen şarta bağlı bonusların tamamını şirketimize ödeyecektir.

Buna ek olarak iki tane hazırlık müsabakası düzenlenmesi konusunda anlaşılmış olup FC Bayern München AG, müsabakalar kapsamında gerçekleşecek kârın %50'sini Şirketimize ödeyecektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Boey hem Cenk Tosun'un (22,5 milyon euro) Süper Lig'in en pahalı satış transferleri hem de Luiz Gustavo'nun (17 milyon Euro) Bayern Münih’in en pahalı kış transfer rekorunu kırdı.

Galatasaray'dan veda paylaşımı

KAP bildiriminin ardından Galatasaray, Sacha Boey için veda paylaşımı yaptı. Kulübün X hesabından yapılan paylaşımda "Beraber yaşadığımız tüm güzel anları, kazandığımız zaferleri ve mutlulukları her zaman hatırlayacağız! Kariyerindeki yeni yolculuğunda başarılar Sacha! Her şey için teşekkürler!" ifadeleri yer aldı. 

Bayern Münih'ten imza paylaşımı

Transferi duyuran Bayern Münih, Sacha Boey'in imza attığı anları paylaştı.