20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 23.11.2022 09:12 | Son Güncelleme: 23.11.2022 09:20

Glazer Ailesi resmen açıkladı: Manchester United'ı satmayı değerlendiriyoruz

Manchester United'ın azınlık hisselerini satmak için potansiyel yatırımcılarla görüştüğü bilenen Glazer Ailesi'nden ilk resmi açıklama geldi. İngiliz devinin satışı için görüşmeler yapıldığı açıklandı
Glazer Ailesi resmen açıkladı: Manchester United'ı satmayı değerlendiriyoruz

Chelsea'nin el değiştirmesi sonrası İngiltere Premier Ligi'nde hareketli günler yaşanıyor. Amerikalı Fenway Sports Group'un (FSG) Liverpool'u satışa çıkarmasının ardından Manchester United'da da benzer bir gelişme yaşandı. Azınlık hisselerini satmak için potansiyel yatırımcılarla görüştüğü bilinen 5 milyar sterlin değerindeki kulübün sahibi Glazer Ailesi, ilk kez resmi açıklama yaptı ve

Yönetim Kurulu'nun, kulübün büyümesine yönelik stratejik alternatifler üzerinde çalıştığını duyurdu. Alternatifler arasında kulübün satılmasının da bulunduğu söylenen açıklamada ayrıca girişimin sonuç vermeyebileceği ve kulübün satılamayabileceği de belirtildi.

Mayıs ayında Chelsea'nin 4 milyar 250 milyon sterline ABD'li iş insanı Todd Boehly öncülüğündeki konsorsiyuma satılması sürecini yöneten Amerikan yatırım şirketi Raine Group, Manchester United'a da potansiyel satış için danışmanlık hizmeti veriyor.

İngiliz milyarder iş insanı Sir Jim Ratcliffe, Ekim ayında kulüple ilgilendiğini ancak o dönem Glazer Ailesi'nin kendisine kulübü satmak istemediklerini söylediğini açıklamıştı.

2005'te 790 milyon sterline satılmıştı

Merhum Malcolm Glazer, kulübü 2005 yılında kaldıraçlı bir satın almayla modeliyle (790 milyon sterline, dönemin kuruyla yaklaşık 1 milyar 340 milyon dolara) aldı ve bu da onu büyük borçlara boğdu. Aile o zamandan beri sert taraftarların güvensizliğiyle karşı karşıya kaldı. Takım, Sir Alex Ferguson yönetiminde kupalar kazanmaya devam ettikçe, sahipliklerinin ilk yıllarında bu durum hafiflese de, efsanevi koçun 2013'te emekli olmasından sonra kızgınlık istikrarlı bir şekilde arttı.

O zamandan beri kulüp, gösterilecek sadece bir avuç kupa ile yöneticiler ve büyük paralı oyuncular arasında dolaştı. Daha da kötüsü, İngiliz futbolundaki hakimiyetleri, 2008'de Abu Dabi yatırımcıları tarafından devralınmasından bu yana birçok onur kazanan, şehirlerarası rakipleri Manchester City FC'ye kaydı.