02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.07.2023 13:30 | Son Güncelleme: 04.07.2023 16:13

Instagram'ın şimdiye kadar en çok takip edileni: Cristiano Ronaldo

Portekizli Futbol Yıldızı Cristiano Ronaldo, toplam 593 milyon takipçisiyle bu yıl da Instagram'da en çok takip edilen kişi unvanını elinde tutmaya devam ediyor
Instagram'ın şimdiye kadar en çok takip edileni: Cristiano Ronaldo

Social Blade'e göre Instagram'da aktif olarak paylaşımlarda bulunan 38 yaşındaki yıldız futbolcu Cristiano Ronaldo geçtiğimiz Mayıs ayından bu yana %34'lük bir artışla 150 milyondan fazla takipçi kazandı. Dünyanın en çok kazanan sporcusu unvanına sahip olan Ronaldo, Suudi Arabistan futbol kulübü Al-Nassr'da yıllık 75 milyon dolarlık bir sözleşmeye sahip ve bu sözleşme oyuncunun her yıl yaklaşık 200 milyon dolar kazanmasına yardımcı olabilecek ticari anlaşmaları da içeriyor.

Ronaldo ayrıca Suudi Arabistan kulübü Al-Nassr'a transferini kutlayan görüntülerle 28 milyondan fazla beğeni alarak bu yıl şu ana kadar en çok beğenilen gönderiye sahip oldu. Ronaldo "Vay canına!!! Ne karşılama ama" şeklinde yazdığı paylaşımında, Ocak ayında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen karşılama töreninde yeni sarı-mavi formasıyla ailesiyle birlikte çekilmiş fotoğraflarını ve Ronaldo'nun stadyum doluyken taraftarları selamladığı bazı fotoğrafları paylaştı. Ronaldo'nun Al-Nassr'ın Paris Saint-Germain'e karşı oynadığı maçtan fotoğraflar içeren ikinci bir paylaşımı en çok beğenilen ikinci paylaşım oldu.

Instagram'ın en çok takip edilen 50 kişisi arasında yer alan tek profesyonel oyuncular futbolcular. Ronaldo, 475 milyondan fazla takipçisi olan efsanevi oyuncu Lionel Messi'nin bir sıra önünde yer alırken ilk 50'de yer alan diğer futbolcular ise Fransız forvet Kylian Mbappé (105 milyon takipçi) ve David Beckham (80 milyon takipçi).

5 Ballon d'Or'u ödülü

Ronaldo 2002'den beri profesyonel olarak futbol oynuyor ve bu süre zarfında tüm müsabakalarda yaklaşık 1.200 maça çıkmış ve 800'den fazla gol attı. Manchester United, Real Madrid ve Juventus gibi takımlar için çeşitli liglerde oynayan Ronaldo, Real Madrid'de en çok gol atan oyuncu unvanını elde etti ve İspanyol ekibinde toplam 450 gol kaydetti. Ayrıca futbol dünyasının en ünlü bireysel ödülü olan Ballon d'Or'u kariyeri boyunca toplam beş kez kazandı. Portekiz'le çıktığı ve Fas'a yenildikleri son Dünya Kupası maçında Dünya Kupası kazanma hayalinin sona erdiğini söyleyen yıldız oyuncu, kaçınılmaz emekliliğiyle ilgili soruların bu Haziran ayında yanıt bulmasına neden oldu. Ronaldo, iş girişimlerinden biri için düzenlenen bir etkinlikte gazetecilere "en fazla iki ila üç yılı" olduğunu söyledi.