24 Eylül 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.08.2022 16:53 | Son Güncelleme: 13.08.2022 17:01

İslami Dayanışma Oyunları'nda kablo sorunu: Dünya sıralaması ve rekorlar geçersiz sayıldı

5. İslami Dayanışma Oyunları'nın yapıldığı Konya Atletizm Stadı’nda kablolama sorunu tespit edildi. Bunun üzerine ilk 3 gün yapılan sprint yarışlarındaki sonuçlar dünya sıralaması ve rekor olarak geçersiz sayıldı
İslami Dayanışma Oyunları'nda kablo sorunu: Dünya sıralaması ve rekorlar geçersiz sayıldı

Konya’da düzenlenen İslami Dayanışma Oyunları’nda atletizm yarışlarının yapıldığı Konya Atletizm Stadı’nda kablolama sorunu tespit edildi. Teknik delegeler Samuel Lopes ve Thomas Eckel'in imzaladığı belgeye göre 4. gün kablolarda teknik bir hata belirlendi. İlk 3 günkü yarışların sonuçlarının da tam olarak teyit edilmeyeceği kararına varan üyeler, bu yarışlarda yapılan derecelerin dünya sıralamasında ya da bir rekor olarak geçerli sayılmayacağına karar verdi.

Bunun üzerine ilk 3 gün yapılan sprint yarışlarındaki sonuçlar dünya sıralaması ve rekor olarak geçersiz sayıldı. Ancak, söz konusu arızanın madalya tablosuna bir etkisi olmadı.

  • Konya Atletizm sahasında yapılan erkekler 100 metre eleme yarışmalarında, milli sporcu Emre Zafer Barnes 10.03 ile oyunlar rekoru kırdı.
  • Katarlı sporcu Tosin Ogunode bir sonraki seride 9.98 derece yaparak rekoru geliştirdi.
  • Son seride koşan Fildişi Sahili’nden Arthur Cisse Que 9.78 ile rekoru bir kez daha kırdı Ancak Que’nin rekoru rüzgarın hızının 1/4 saniye olması nedeniyle geçerli sayılmadı.

Teknik arızanın tespit edilmesinden sonra alınan bu derecelerin hepsi geçerliliğini yitirdi.