02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.04.2024 13:26 | Son Güncelleme: 18.04.2024 14:03

İsrailli pentatletler Ankara'ya gelmedi

İsrailli modern pentatletler Sharon Tal ile Ohad Balva, kayıt yaptırmalarına karşın Ankara'da düzenlenen Dünya Kupası'nın ikinci etabına katılmadı
İsrailli pentatletler Ankara'ya gelmedi

Türkiye'nin 6'şar kadın ve erkek milli sporcuyla temsil edildiği dünya kupasının ikinci etabı, 16 Nisan Salı günü başkentte başladı. Ankara Atlı Spor Kulübü ve Yenimahalle Spor Kompleksi'nde eskrim, binicilik, yüzme, koşu ve atıcılık branşlarından oluşan organizasyona, 37 ülkeden 91 kadın ve 100 erkek sporcu kayıt yaptırdı.

Başkentteki dünya kupasına İsrail'i temsilen kadınlarda Sharon Tal, erkeklerde ise Ohad Balva, katılım bildirdi. İsrailli sporcular, 16 Nisan öncesi kayıt yaptırmalarına karşın organizasyonda yer almadı. Dünya Kupası'nın ikinci etabı, 21 Nisan Pazar günü sona erecek.

Modern Pentatlon Dünya Kupası Ankara buluşması hakkında

11 Nisan’da Ankara Atlı Spor Kulübü’nde başlayan UIPM Modern Pentatlon Dünya Kupası 2’nci Etabı, 32 ülkeden 169 sporcunun mücadelesine sahne olacak.  Paris 2024 Olimpiyatları’na Uluslararası Modern Pentatlon Birliği’nin (UIPM) her yıl dünya çapında gerçekleştirdiği üst düzey faaliyetler arasında yer alan dünya kupası organizasyonlarından Ankara’da yapılacak olan “Dünya Kupası 2’nci Etabı”nın hemen ardından, organizasyonlar 25-30 Nisan 2023 tarihlerinde Macaristan’da yapılacak üçüncü etap ve 9-15 Mayıs 2023 tarihlerinde Bulgaristan’da yapılacak dördüncü etap yarışlarıyla devam edecek. Ardından 31 Mayıs-4 Haziran 2023 tarihlerinde yine Ankara Atlı Spor Kulübü’nde yapılacak “2023 Modern Pentatlon Dünya Kupası Finali’ne ise Mısır, Türkiye, Macaristan ve Bulgaristan’da yapılan dört dünya kupası etabından yüksek puan toplayan 36 kadın ve 36 erkek sporcu katılım gösterecek. Finali şampiyon olarak bitiren bir kadın ve bir erkek sporcu önümüzdeki yıl Fransa’da yapılacak “Paris 2024 Olimpiyatları”na doğrudan kota alma hakkı kazanacak.

Modern Pentatlon Nedir?

Modern Pentatlon beş disiplinden oluşup, dört etkinlikte organize edilmiştir. Bunlar; Eskrim, Yüzme, Binicilik, Laser- Run (Atış ve Koşu)’dur.

Modern Pentatlon eğitici, fiziksel, zihinsel ve entelektüel yönleriyle bütünleyici bir spordur. Yüzme ve atletizm pentatlonun fiziksel yanının temel disiplinlerini oluşturur. Zihinsel yanını oluşturan Tabanca Atışı stres kontrolü ve kusursuz bir teknik gerektirir. Bu branş iyi bir organize çalışma programı gerektirir. Tüm yarışmalar belirli bir sırayla gerçekleştirilir. Uluslararası sıralamada 36 yarışmacı finalde yarışacak hale getirilir.

Modern pentatlon sporcuya ne kazandırır?

  • Bu sporda bedensel, fiziksel, mental ve teknik olarak mükemmel olmaları sağlanır.
  • Yüksek seviyede sabır, fiziksel sağlamlık ve zaman gerektirir.
  • Ahlak, sorumluluk, paylaşım, mücadele, inanç, aile kavramları.
  • Kralların sporu her branş ayrı bir disiplin sabrı öğretir.
  • Savaşçıdır ama barışı korumak için yarışır.
  • Aklını, beynini ve gönlünü sevgiyle kullanır.