20 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.08.2024 15:41 | Son Güncelleme: 08.08.2024 15:49

Katarzyna Skowronska: Türklerin avantajı duygusal oyunları, İtalyanlarınki sakinlikleri

Polonyalı eski milli voleybolcu Katarzyna Skowronska bu akşam gerçekleşecek olan Türkiye-İtalya yarı final maçını değerlendirdi. Skowronska'ya göre Filenin Sultanları'nın güçlü yanı duygusallıkları
Katarzyna Skowronska: Türklerin avantajı duygusal oyunları, İtalyanlarınki sakinlikleri

Tarihte ilk kez olimpiyatlarda yarı finale çıkan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı bu akşam İtalya'yla karşılaşacak. Maç TSİ ile 21:00'da başlayacak. Polonyalı eski milli voleybolcu Eurosport yorumcusu Katarzyna Skowronska bu akşamki Türkiye-İtalya yarı final maçını Oksijen'e değerlendirdi. Oyunculuk döneminde Fenerbahçe forması da giyen Skowronska'nın görüşleri şöyle:

"Türk takımı çok deneyimli. Vargas, Paola Egonu'nun dengi, harika bir oyuncu ve en büyük yıldız. Bu çok ilginç bir mücadele olacak çünkü her iki takım da her pozisyonda iyi dengelenmiş durumda ancak iki takımdaki farkı dış vuruşçular yaratıyor. Bu yüzden oyuncular genç yaşlarına rağmen en üst seviyede oynuyorlar. Ancak burada Türkiye'nin belirli bir avantajını görüyorum. Türk takımı çok duygusal oynuyor, bu oyunlarını güzel kılan bir şey ancak İtalyanlar çok sakin ve bu onların avantajı olabilir.

İtalyanların güçlü yanı 

Skowronska, İtalyanların güçlü yanları hakkında ise "Şüphesiz Paola Egonu. Tartışmasız bir yıldız. Olağanüstü bir kariyeri var, çok iyi gelişiyor ve İtalya'nın gücü buna dayanıyor. İtalyanlar ayrıca harika bir karşılamaya sahip, taktik varsayımları mükemmel bir şekilde uyguluyorlar, çok organize ve teknik olarak iyiler" dedi.