06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.07.2023 15:45 | Son Güncelleme: 11.07.2023 16:20

Messi etkisi: Inter Miami biletleri karaborsada 17 bin dolara çıktı

Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin transfer olduğu MLS ekibi Inter Miami'nin maç bileti fiyatları karaborsada 17 bin dolara kadar yükseldi. Kombine bilet başvuruları da bir önceki sezona göre 10 kat arttı
Messi etkisi: Inter Miami biletleri karaborsada 17 bin dolara çıktı

PSG'den ayırdıktan sonra kariyerine ABD'de devam etme kararı alan Arjantinli futbolcu Lionel Messi'nin transfer olduğu Major Leage Soccer (MLS) ekiplerinden Inter Miami'nin maç bilet fiyatları fırladı. Inter Miami'nin 21 Temmuz'da Cruz Azul'la karşılaşacağı maçın bilet fiyatı, transfer açıklanmadan önce 29 dolarken 24 saat içinde 329 dolara yükseldi. Karaborsa bilet satışı yapılan bir internet sitesinde ise bir bilet 17 bin 832 dolara alıcı buldu.

Kulübün 26 Ağustos'ta New Jersey'de New York Red Bulls ile oynayacağı maçın biletleri de internette 280 dolarla 11 bin dolar arasında fiyatlarla satılıyor.

Talep artışı üzerine Inter Miami stadyumu genişletme kararı aldı. Kulübün sahibi Jorge Mas, stat kapasitesini 3 bin koltuk artırmak için çalışmalara başladıklarını açıkladı. Kombine bilet başvurularının da 10 kat arttığını belirten Mas, bu sezon tüm maçları kapalı gişe oynamayı beklediklerini söyledi. 

İmza için ABD'ye gidiyor

Arjantinli yıldızın ABD'de bir sezonda yaklaşık 50 milyon dolar kazanacağı, ligin sponsorlarından Adidas ve Apple'ın ürün satışından da oyuncuya pay verileceği belirtiliyor. Ailesiyle tatilde olan Messi'nin anlaşmayı tamamlamak için bugün ABD'ye gitmesi bekleniyor. 36 yaşındaki oyuncunun iki buçuk yıllık sözleşmeye imza atacağı belirtiliyor.