09 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 20.02.2024 14:04 | Son Güncelleme: 20.02.2024 14:14

Messi Hong Kong sessizliğini bozdu

Lionel Messi, Inter Miami ile Hong Kong arasındaki maçta yedek kulübesinde oturması sonrası başlayan tartışmalara katıldı. Arjantinli yıldız konunun siyasetle ilgili olmadığını söyledi
Messi Hong Kong sessizliğini bozdu

Futbolun yaşayan efsanesi Lionel Messi, takımı Inter Miami'nin Hong Kong'da oynadığı hazırlık karşılaşmasında forma giymemesiyle ilgili tartışmalara yanıt verdi. Çin'in en büyük sosyal medya platformlarından Weibo'da bir paylaşım yapan Messi "Hong Kong'daki maçın ardından söylenen birçok şeyi duydum ve okudum. Kimsenin yalan haberleri okumaya devam etmemesi için bu videoyu kaydetmek istedim" ifadelerini kullandı.

Arjantinli yıldız, "İnsanların, siyasi nedenlerle oynamadığımı söylediğini duydum. Bu tamamen yanlış. Eğer öyle olsaydı, daha önce defalarca kez yaptığım gibi Japonya'yı veya Çin'i ziyaret etmezdim. Kariyerimin başından bu yana Çin'le çok yakın ve özel bir ilişkim var" diye konuştu.

Barcelona ve Arjantin Millî Takımı ile Çin'de birçok etkinliğe katıldığına dikkat çeken Messi sözlerine şöyle devam etti:  Basın toplantısında da söylediğim gibi, 'adductor' kasımda iltihaplanma vardı ve oynayamadım.

 Suudi Arabistan'da oynadığım ilk maçta bunu hissettim. Oradaki ikinci karşılaşmada oynamaya çalıştım ama kendimi daha kötü hissettiğim için oynayamadım. O insanların yanında olabilmek için bir gün önce antrenmana katılmaya çalıştım. Elimden geleni yaptım ama oynayamadım. Çünkü kendimi rahatsız hissediyordum. Birkaç gün geçtikten sonra kendimi biraz daha iyi hissettim ve bu yüzden Japonya'daki hazırlık maçında biraz oynadım. Ritmimi geri kazanmak için oynamak zorundaydım. "Bunu daha önce de söyledim ama tüm söylenenlerden sonra tekrarlamanın önemli olduğunu hissettim. Çin halkına sevgilerimi iletmek istiyorum. Umarım yakında tekrar görüşebiliriz"

Ne olmuştu? 

Lionel Messi, 4 Şubat'ta Hong Kong'da takımının yerel lig karmasıyla yaptığı maçta yedek kulübesinde oturmuştu. Arjantinli yıldızın birkaç gün sonra Japonya'da oynanan hazırlık karşılaşmasında forma giymesi, Çin devlet medyası ve Hong Konglu yetkililer tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Tartışmaların şiddetlenmesinin ardından, Arjantin milli takımının martta Fildişi Sahili'yle Pekin'de ve Nijerya'yla Hangzhou'da oynayacağı hazırlık karşılaşmaları da Çinli yetkililer tarafından iptal edilmişti.

Büyük zarar ettiler 

Öte yandan Hong Kong hükümetinin maçın şehrin tanıtımına katkısı nedeniyle organizatör şirkete vermeyi taahhüt ettiği 16 milyon Hong Kong doları (2,05 milyon dolar) teşvik ödeneğinin de "Messi'nin en az 45 dakika oynaması" şartına bağlı olduğundan dolayı şirketin bu ücreti tahsil edilemeyeceği bildirildi. Böylece organizatör şirketinin 13 milyon Hong Kong doları (1,66 milyon dolar) kâr etmeyi öngördüğü etkinliği, 43 milyon Hong Kong doları (5,5 milyon dolar) zararla tamamladığı tahmin ediliyor.