20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 27.01.2023 08:28 | Son Güncelleme: 27.01.2023 08:58

Milan kulübünün satışına inceleme

İtalya'da mali polis (Guardia di Finanza) geçen yıl ABD'li RedBird Capital Partners şirketinin satın aldığı Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Milan'ın satış işlemine ilişkin inceleme başlattı
Milan kulübünün satışına inceleme

İtalyan ANSA ajansının haberine göre; ABD'nin RedBird Capital Partners şirketinin geçen haziranda 1,2 milyar euro karşılığında Elliott Advisors firmasından çoğunluk hissesini satın aldığı Milan kulübüne yönelik bu satış operasyonu mali polis tarafından soruşturuluyor. Mali polisin incelemesinin, kulüp yönetiminde daha önce azınlık hissesine sahip Lüksemburg merkezli Blue Skye şirketinin şikayetçi olması üzerine başlatıldığı belirtildi.

Blue Skye'ın daha önce de bu satış işlemini durdurmak için girişimlerde bulunduğu ifade edildi. Halihazırda soruşturma kapsamında sorgulanan kimse olmadığı ancak RedBird firmasının Milano'daki bazı ofislerinde arama yapılarak birtakım belgelere el konulduğu kaydedildi. Milan kulüp binasında ise herhangi bir arama yapılmadığı basına yansıdı.

Kulüpler inceleme altında

Juventus hakkındaki soruşturma geçtiğimiz günlerde sonuçlanmış İtalya Futbol Federasyonu (FIGC) Spor Hakimliği, adı mali yolsuzluk soruşturmasına karışan İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Juventus'a 15 puan silme cezası vermişti. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, bir soruşturma da Serie A'nın zirvesinde yer alan Napoli'ye soruşturma açıldı.

Juventus'un 15 puanının silinmesine neden olan soruşturmayı yürüten Savcı Guiseppe Chine, Napoli'nin 2020'de Lille'den transfer ettiği Victor Osimhen için transfer anlaşmasının kanıtlarını istedi.

 Juventus'un futbolcu ödemeleri de inceleniyor

Corriere dello Sport'un "Juventus'a huzur yok" manşetiyle verdiği haberinde, adı mali usulsüzlük soruşturmasına karıştığı için İtalya Futbol Federasyonundan 20 Ocak’ta 15 puan silme cezası alan Juventus'ta bu konuyla bağlantılı özellikle bazı futbolcuların hedefte olduğu ve maaş ödemelerinin incelendiği belirtildi. Haberde, "mali usulsüzlük soruşturmasının genişlediği ve bunun da Juventus'u titrettiği" ifade edilerek, siyah-beyazlı kulübün bazı oyunculara özel anlaşmalar önerdiği yazıldı.

Torino Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yönettiği Prisma soruşturmasından gelen binlerce sayfa belgeye dayanarak FIGC'nin adı geçen bazı oyuncuların maaş hareketlerinden Juventus'a ayrıca bir soruşturma hazırlığında olduğu ve başka cezaların da gündeme gelebileceği kaydedildi. Soruşturmada adı geçen Szczesny, Bonucci, Cuadrado, Rabiot ve McKennie ile bugün Juventus forması giymeyen Dybala, Arthur ve Bernardeschi'nin Juventus'un kendilerine önerdiği ve kabul ettikleri ileri sürülen bu özel anlaşmanın maksadını bilip bilmediğinin araştırıldığı belirtildi. FIGC Spor Savcısı Giuseppe Chine'nin de bazı oyuncuların ifadesine başvurduğu, oyuncuların Whatsapp gruplarındaki mesajlarını incelediği ifade edildi.

Oyuncuların bu anlaşmaları bilerek imzaladığının tespit edilmesi halinde 1 aya kadar men cezası alma riskiyle karşı karşıya oldukları gazetenin haberinde yer aldı. Tuttosport'un haberinde de Juventus'un temyiz başvurusunun mart ayı sonunda değerlendireceği belirtilerek, ya verilen 15 puan silme cezasını onaylayacağını ya bunu iptal edeceğini ya da cezanın az olduğu gerekçesiyle yeniden hesaplanmasını isteyebileceği ifade edildi. Haberde ayrıca, Juventus'la ilgili sürecin Avrupa ayağında yeni bir gelişme olmadığı, UEFA'nın 1 Aralık 2022'de olası finansal fair-play ve kulüp lisans kurallarının ihlali gerekçesiyle soruşturma başlattığı ancak öncesinde İtalya'daki süreci dikkatle takip ettiği kaydedildi.