21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.06.2024 01:38 | Son Güncelleme: 27.06.2024 08:08

Milli takım yıldızları galibiyeti anlattı: Hak ettiğimizi yaşıyoruz

Türkiye gruptan çıkmayı başardı! EURO 2024 F Grubu son maçında Çekya karşısına çıkan A Milli Futbol Takımımız 2-1'lik skorla adını son 16'ya yazdırdı. Bu kritik galibiyet için ter döken A Milli Takımımızın yıldızları maç sonrası ilk duygularını paylaştı
Milli takım yıldızları galibiyeti anlattı: Hak ettiğimizi yaşıyoruz

A Milli Takım, EURO 2024'te tur biletini almak için sahaya çıktı. F Grubu'ndaki son maçında Çekya ile karşılaşan Ay Yıldızlılar, 2-1 biten maçın ardından EURO 2024'te son 16 takım arasına kalmayı başardı. Türkiye'nin rakibi Avusturya oldu. 

Çekya maçının ardından milli takımın yıldızları iddialı açıklamalarda bulundu:

Barış Alper Yılmaz: Adım adım ilerleyeceğiz

EURO 2024 F Grubu üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükselen A Milli Takım'ın oyuncularından Barış Alper Yılmaz, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Maçın oyuncusu seçilen Yılmaz, "Ben takıma elimden geldiğince faydalı olmak istiyorum. Gerçekten zor bir maç oldu. Tüm takım arkadaşlarımı kutluyorum. Son 16'ya kaldık, çok mutluyuz. Şimdi adım adım ilerleyeceğiz" dedi.

Cenk Tosun: Bu daha başlangıç

EURO 2024 F Grubu üçüncü maçında Çekya'yı 2-1 yenerek son 16 turuna yükselen A Milli Takım'ın futbolcularından Cenk Tosun, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu. Uzatma dakikalarına galibiyeti getiren golü atan tecrübeli oyuncu, "Bu mutluluğu anlatmak gerçekten hiç kolay değil. Bütün takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. Gruptan ikinci olarak çıkıyoruz. Bu daha her şeyin başlangıcı. Bizi desteklemeye devam etsinler. Golümden dolayı da çok mutluyum" dedi. 

Kaan Ayhan: Daha yolumuz uzun

Kaan Ayhan, "Hepimiz çok mutluyuz. Soyunma odasında bayağı bir kutladık. Ama daha yolumuz uzun, işimiz var. Olumlu bir gün oldu. Olumsuz şeyler de vardı. Onun analizini yapmamız gerekiyor. Zorlandık ama takım gereken mücadeleyi gösterdi. Psikolojik açıdan da baskı vardı 1-1'den sonra. Ama önemli olan böyle zor durumlarda oyundan düşmemek" dedi.

A Milli Takım'da santrfor konusundaki eleştiriler ile ilgili soruya cevap veren Kaan Ayhan, "Bunu biz de konuşuyoruz saha içinde ve idmanlarda. Ama sonuçta hepimizin hocayla birlikte uyguladığımız bir taktik var. Maça uygun görülen bir taktik var. Hocamıza da güveniyoruz. Hazır oyuncular sonradan girip değiştirdiğinde hocayı da baskı altına alıyor. Şu anda tehlikeli alanlara giriyorum ama hoca o konuda rahat. Bizimle açık konuşuyor. Altını çizmek istiyorum, son maçtan sonra hepimiz üzüldük. Bizim grup olarak herkese ihtiyacımız var. Herkesin de desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu.

Deneyimli orta saha oyuncusu son olarak, "Bu saatten sonra final maçları geliyor. O yüzden inşallah daha da cesur bir milli takım görürüz. İkinci yarıda zorlandık ama gruptan çıktık. Buradan ayrılmak istemiyoruz."açıklamasında bulundu.

Mert Müldür: Hakeme rağmen kazandık

Mert Müldür, "Herkese çok teşekkür ederim. Hep arkamızda olan taraftarımıza, takım arkadaşlarıma Birlikte çok iyi mücadele gösterdik" dedi.

Sözlerine devam eden yıldız isim, ''Bu tarz takımlara karşı geçmişte çok zorlandık. 95-100 dakika da olsa maç son dakikalarda gol yedik. Artık orada da kendimizi geliştirdiğimizi düşünüyorum. Artık bu tür takımları yenmesini de biliyoruz'' ifadelerini kullandı.

''Hocanın tercihi, benim için fark etmiyor. Hoca nereye koyarsa oynamaya hazırım.'' diyen Mert Müldür, hakeme rağmen kazandıklarını söyleyerek, ''Kaleci topu iki eliyle tuttu, daha sonra bir müdahale var. Benim hissiyatım yüzde yüz faul ama hakem vermedi. Biz de hakeme rağmen yenmesini bildik'' sözlerini sarf etti.

İsmail Yüksek: Hak ettiğimizi yaşıyoruz

İsmail Yüksek, "Çok mutluyuz. Saha içindeki sevincimizden de belliydi. En son 2008'de gruptan çıkmıştık. Bu jenerasyon tekrarladı bunu. İlk hedefimiz gruptan çıkmaktı. Çok iyi bir takımız. Hak ettiğimizi yaşıyoruz diye düşünüyorum. Bu takım en başından beri bunu hak ediyordu. Gruptan çıktığımız için mutluyuz. Artık yarından itibaren Avusturya maçına odaklanmalıyız. Artık hedefimiz Avusturya'yı elemek" dedi.

İsmail Yüksek, sözlerine, "Şu anda çok yorgunum. 60 dakika süre aldım. İki aya yakındır 60 dakikaya yakın oynamadım. Zaman zaman ağrım olsa da tolere etmeye çalıştım. Kazandığınız zaman o ağrıları hissetmiyorsunuz" diye devam etti.

Başarılı orta saha oyuncusu ayrıca Avusturya maçı için, "Hedefimiz tabii ki orada da çeyrek finale yükselmek. Çok iyi hazırlanacağız. Takım zaten biliyor. En son maçta kötü bir mağlubiyet almıştık. Bu sefer öyle olacağını düşünmüyorum. Bu sefer daha sağlam geliyoruz. Umarım kazanan biz oluruz" dedi.