16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 04.05.2023 09:05 | Son Güncelleme: 04.05.2023 09:47

PSG'nin kadro dışı bıraktığı Lionel Messi 400 milyon dolara Suudi Arabistan'a gidiyor

Suudi Arabistan'a gittiği için Paris Saint-Germain'in iki hafta kadro dışı bıraktığı Messi, kulüpten ayrılmaya karar verdi. Arjantinli yıldızın 400 milyon dolara Suudi Pro Ligi'ne gideceği konuşuluyor
PSG'nin kadro dışı bıraktığı Lionel Messi 400 milyon dolara Suudi Arabistan'a gidiyor

Ligue 1'in 33. haftasında PSG, Lorient'e 2-1 yenilirken takipçisi Marsilya ile puan farkı 5'e indi. Lorient yenilgisinin ertesini gününde Paris Saint Germain basına kapalı antrenman yaparken, Lionel Messi ailesiyle Suudi Arabistan'a gitti. Suudi Arabistan'ın marka elçiliğini yapan Messi için Suudi Arabistan Turizm Bakanı Ahmed Al Khateeb "Messi ve ailesinin Suudi Arabistan'da eğlenmesinden mutluyum" dedi. Paris Saint-Germain, Arjantinli oyuncunun bu gezisi sonrası harekete geçti.

L'equipe'in haberine göre PSG, Messi'yi 2 haftalığına kadro dışı bırakma kararı aldı. Messi iki hafta boyunca antrenman ve maçlara çıkamayacak. Messi ayrıca 2 haftalık maaşını alamayacak.

Ceza sonrası ipler koptu

Yaşanan gelişmeler sonrası L'Equipe, Lionel Messi'nin, gelecek sezon Paris Saint-Germain forması giymeyeceğini öne sürdü. BBC de Messi'nin daha önce PSG ile kalmak için prensipte bir anlaşmaya vardığını ancak disiplin cezasının ardından sözleşmesini yenilemekten vazgeçtiğini yazdı. PSG ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek ve adı başta eski takımı Barcelona olmak üzere birçok takımla anılan Messi'nin, Fransız ekibinin bu kararı sonrası yapacağı hamle büyük bir merak konusu oldu.

Ronaldo'yu ikiye katlayacak

Telegrap, Suudi Arabistan'ın Lionel Messi'ye Suudi Pro Ligi'nde oynaması için yıllık 400 milyon dolarlık bir sözleşme teklif etmeye hazırlandığını yazdı. Messi'nin babası tarafından müzakere edilen anlaşma, Cristiano Ronaldo'nun 2025 yazına kadar Suudi Arabistan'da forma giymek için imzaladığı 200 milyon doları aşan anlaşmanın bir hayli üzerinde olması ile dikkat çekiyor.

PSG forması altında bu sezon 37 maçta sahaya çıkan Arjantinli süper star, 20 gol attı ve 19 asist yaptı.

Olası imza, Suudi Arabistan'ın profesyonel spor dünyasını altüst etmek için yaptığı son hamle olacak. Ronaldo'nun son imzasına ek olarak, ülke LIV Golf ligini finanse etti ve egemen varlık fonu Premier Lig kulübü Newcastle United'ı satın aldı. Konuyla ilgili bilgi sahibi kişilerin Ocak ayında Bloomberg News'e verdiği bilgiye göre, Suudi varlık fonu spor yatırımlarına Formula 1 motor yarışlarını da eklemeyi düşünüyor.

Taraftardan protesto

Yaşanan olaylar taraftarı de gerdi. Fransız ekibinin en büyük taraftar gruplarından Ultras'tan bir grup PSGli, kulüp binası önünde uzun süre sloganlar atarak eylem yaptı. Taraftarların hedefindeki isimler olan Messi ve Neymar'a uzun süre küfürlü tezahuratlar yapan grup daha sonra Neymar'ın yaşadığı evin önüne gitti. Burada ağza alınmayacak küfürlerle Brezilyalı yıldıza 'takımdan git' mesajı vermeye çalışan grup, olaylar büyümeden dağıldı.

PSG: Utanç verici

Paris ekibi olayların ardından kısa bir açıklama yayınlayarak yaşananların utanç verici olduğunu belirtti ve "Küçük bir grubun katlanılamaz ve aşağılayıcı eylemlerini kınıyoruz. Konu ne olursa olsun bu yapılan eylemler kimseyi haklı çıkaramaz. Kulüp, oyuncularına, yönetimine ve bu utanç verici davranışların hedef aldığı herkese desteğini sürdürmeye devam edecektir" sözleri kullanıldı.

Ayrılık kesinleşti

Fransa'nın ünlü gazetelerinden Le Parisien ise Messi'nin çıkan olaylar nedeniyle oldukça öfkeli olduğunu sayfalarına taşıdı.  Arjantinli süperstarın kadro dışı kalmasının üzerine taraftarın küfürlü protestoları da eklenince sezon sonu bitecek olan sözleşmenin uzatılmayacağı da bir anlamda kesinleşmiş oldu.