21 Eylül 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.09.2023 04:30 | Son Güncelleme: 29.09.2023 04:30

UEFA Rusları davet etti, Ukrayna tepkili

Şubat 2022’de başlayan Ukrayna işgali sonrası futbol müsabakalarından men edilen Rus kulüp ve milli takımlarına ilk geri dönüş işareti geldi
Rus gençler, U17 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynayabilecek.
Rus gençler, U17 Avrupa Şampiyonası elemelerinde oynayabilecek.

-Salı günü UEFA’dan yapılan açıklamada “Tamamen yetişkinlerin sorumlu olduğu eylemlerden dolayı çocuklar cezalandırılmamalı… Bu sebeple UEFA reşit olmayan oyunculardan oluşan Rus takımlarının bu sezon itibarıyla turnuvalara yeniden kabulüne karar vermiştir” ifadeleri kullanıldı.

Karar 17 yaş altı erkek ve kadın takımlarını kapsıyor. Bu hafta başlayan erkekler U17 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Rusya da yer alabilecek.

UEFA’nın bu kararla Rusların saldırgan politikasına hoşgörü gösterdiğini düşünen Ukrayna Futbol Federasyonu boykot tehdidiyle cevap verdi: “Federasyon olarak Rus takımlarının katıldığı hiçbir organizasyonda yer almayacağımızı ve diğer UEFA üyelerinden de Rusya Federasyonu’na bağlı takımlarla maçları boykot etmesini isteyeceğimizi bildirmek isteriz.”

Ukrayna’ya ilk destek İngiltere’den geldi. İngiltere Futbol Federasyonu genç milli takımların Rusya’ya karşı maça çıkmayacağını duyurdu.

Ukrayna Spor Bakanlığı halihazırda Rusya ve Belarus’un yer aldığı organizasyonlara sporcu gönderilmesine izin vermiyor.