25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.01.2023 10:17 | Son Güncelleme: 25.01.2023 12:09

Apple'dan Malezya'da büyüme adımı

Daha önce ekonomik yavaşlama ve Çin'de yaşanan Covid sorunları nedeniyle üretimini Hindistan'a yönlendiren Apple bu sefer Malezya'daki mağazaları için iş ilanlarını yayınladı. Big Tech'in yaşadığı zorluklardan sıyrılan teknoloji şirketi bu adımıyla Güneydoğu Asya'daki varlığını güçlendirebilir
Apple'dan Malezya'da büyüme adımı

Kısa bir süre önce web sitesinde Malezya'daki mağazalar için iş ilanları yayınlayan şirket, mağaza müdürleri, teknik uzmanlar ve destek personeli, işletmeler için satış elemanları ve operasyon uzmanları arıyor. İlanlar, pozisyonların Malezya'da uzun süredir faaliyet gösteren üçüncü taraf bayi konumları için değil, Apple'ın kendi perakende mağazaları için olacağını gösteriyor.

Bu hamle, Apple'ın halihazırda Tayland ve Singapur'da mağazalarının bulunduğu Güneydoğu Asya'daki varlığını güçlendirecek. Şirket ayrıca kısa bir süre önce, birkaç yıldır planlanan Hindistan'daki ilk lokasyonu için iş ilanlarını yayınlamaya başladı. İş ilanlarında ilk mağazanın Malezya'nın neresinde açılacağı belirtilmiyor, ancak Apple'ın ülkenin başkenti Kuala Lumpur'dan başlaması muhtemel.

Apple tek tek ülkelerdeki satışlarını raporlamıyor, ancak şirket geçen mali yılda Çin ve Japonya'yı hariç tutan Asya-Pasifik segmentinden 29 milyar dolardan fazla gelir elde etti. Cupertino, Kaliforniya merkezli şirket halihazırda Malezya'da bir online mağaza işletiyor.

Apple perakende zincirine yaklaşık 22 yıl önce başladı ve şu anda çoğunluğu ABD'de olmak üzere dünya çapında 500'den fazla mağazaya sahip. Son uluslararası genişleme 2018 yılında Bangkok'ta açılan bir mağaza ile gerçekleşti.