19 Mart 2024, Salı
Haber Giriş: 22.05.2022 10:49 | Son Güncelleme: 22.05.2022 11:04

Bill Gates: Kripto paralar topluma katkıda bulunmuyor

Bill Gates, sosyal medyada soruları cevapladığı bir etkinlikte neden kripto parası olmadığını açıkladı. Gates," Daha değerli çıktıları olan şeylere yatırım yapmayı tercih ediyorum. Bu gibi yatırımlar topluma katkıda bulunmuyor" dedi
Bill Gates: Kripto paralar topluma katkıda bulunmuyor

Bill Gates daha değerli çıktıları olan şeylere yatırım yapmayı tercih ettiği için kripto para birimine sahip olmadığını açıkladı. 116 milyar dolarlık servetiyle dünyanın dördüncü en zengin adamı olan Gates, sosyal medya platformu Reddit’te ‘Bana istediğini sor” etkinliğine katıldı.  

Burada birçok soruyu cevaplayan Gates'e kripto para birimleri hakkında ne düşündüğü soruldu. Gates, “Şirketlerin değeri, nasıl harika ürünler ürettiklerine bağlıdır. Kriptonun değeri birisinin bunun için başkasının ne kadar ödeyeceğine karar verdiği kadardır. Bu gibi yatırımlar topluma katkıda bulunmaz” dedi. 

Kriptoya yatırım yapmayan tek milyarder değil

Bu ayın başlarında 21 saat içinde 200 milyar dolar değer kaybeden kripto para birimleri 2022’de yaklaşık 1 trilyon dolar kaybetti. En büyük kripto para birimi olan Bitcoin, Kasım 2021'de 68 bin dolara ulaşarak tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı ancak dün itibariyle 29 bin 300 dolara kadar düştü. 

Gates, kriptodan kaçınan tek milyarder değil. Berkshire Hathaway CEO'su Warren Buffett, şirketinin Nisan ayındaki yıllık toplantısında bu konuda son derece şüpheci olduğunu söylemişti. Buffet, “Önümüzdeki yıl mı yoksa 5-10 yıl mı daha yükselir bilmiyorum. Ama emin olduğum tek şey hiçbir şey üretmediği” dedi. 

Çip iddialarına da yanıt verdi

Reddit’teki etkinlikte Covid-19 pandemisiyle ilgili sorulara da cevap veren Gates, çip iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Gates, “2015'te bir pandeminin ortaya çıkıp on milyonlarca ölüme neden olacağı korkularımdan bahsettim. Vakfım hayat kurtarmak için aşı araştırmalarına fon sağlıyor. Aşılar için milyarlar harcıyorum ve son 20 yılda 5 yaş altı ölümlerin yarı yarıya azalmasına yardımcı olmalarından gurur duyuyorum. Aşılardaki çip fikri mantıklı değil. İnsanların nerede olduğunu neden bilmek isteyeyim ki? Bu bilgiyle ne yapacağım?” dedi. 

Hangi cep telefonunu kullandığı sorulan Gates, Samsung Galaxy Z Fold 3 kullandığını söyledi. Gates, “Farklı modeller deniyorum. Bu büyüklükte bir ekran hem harika bir taşınılabilir bilgisayar hem de telefon görevi görüyor” dedi.