28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 13.04.2022 12:57 | Son Güncelleme: 13.04.2022 16:44

Elon Musk'a Twitter’ın hisselerinin alımını geç duyurduğu gerekçesiyle dava açıldı

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın Üst Yöneticisi Elon Musk'a, Twitter’ın hisselerinin alımını geç duyurduğu gerekçesiyle eski hisse sahipleri tarafından dava açıldı
Elon Musk'a Twitter’ın hisselerinin alımını geç duyurduğu gerekçesiyle dava açıldı

Twitter'ın eski hissedarları, şirketin hisselerinin satın alımında yasaları ihlal ettiği iddiasıyla Elon Musk aleyhinde New York eyalet mahkemesinde şikayette bulundu. Davacılar, Musk'un Twitter hisselerinin alımını geç duyurarak sosyal medya şirketinin hisselerinin yükselmesini önlediği ve bu yolla bazı eski hissedarları zarara uğrattığını iddia ediyor.

Hissedarlar, Musk'un Twitter'ın en az yüzde 5'ini aldığı 14 Mart'ta bunu açıklaması gerektiğini ancak bunu 4 Nisan'a kadar kasti olarak duyurmadığını ifade ediyor. 

Olayın geçmişi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 4 Nisan'da Musk'ın Twitter'da yüzde 9,2'lik pasif hisse aldığını duyurmuş, bu gelişmenin ardından Twitter hisseleri, seans öncesi işlemlerde yüzde 26 yükselerek 50 dolar seviyelerini görmüştü.

SEC düzenlemelerine göre, yatırımcıların, bir şirketin yüzde 5'ini satın alması durumunda 10 gün içinde duyuru yapması gerekiyor.​​​​​​​ The Washington Post, Elon Musk'ın Twitter'ın en büyük sermayedarı olmasını sağlayan hisseleri toplarken usulsüzlük yaptığını ve 156 milyon dolar haksız kazanç elde ettiğini yazmıştı.