24 Nisan 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.04.2022 10:11 | Son Güncelleme: 11.04.2022 10:28

Parag Agrawal: Elon Musk Twitter yönetim kurulunda bulunmayacak

Twitter Üst Yöneticisi (CEO) Parag Agrawal, şirketten hisse alan Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın CEO'su Elon Musk'ın daha önce katılacağını açıkladığı yönetim kurulunda bulunmayacağını açıkladı
Parag Agrawal: Elon Musk Twitter yönetim kurulunda bulunmayacak

Parag Agrawal, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, 4 Nisan'da şirkette yüzde 9 hisse alan Elon Musk'ın kendisiyle ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştüğünü söyledi. 

Kurul, Musk'a koltuk teklif etti

İş birliği yapmaktan ve riskleri netleştirmekten heyecan duyduklarını kaydeden Agrawal, "Kurul ona (Musk) bir koltuk teklif etti" ifadesini kullandı. Agrawal, yönetim kuruluna 9 Nisan'da resmen atanması beklenen Musk'ın, yönetim kuruluna katılmayacağını belirttiğini aktardı. Agrawal paylaşımında, Musk'ın yönetim kuruluna katılımıyla ilgili karar değişikliğinin nedeniyle ilgili bilgi vermedi.

Twitter için yeni öneriler

Önümüzdeki aylarda Twitter'da önemli iyileştirmeler yapmak istediğini söyleyen Musk, yönetim kuruluyla birlikte çalışmayı dört gözle beklediğini söylemişti. Haziran ayında başlatılan Twitter Blue uygulaması ile, sosyal medya devinin Tweetleri Geri Al özelliği, özelleştirilmiş Twitter uygulama simgeleri ve yer imi ekleme gibi özel özelliklere özel erişim gibi özelliklere ödeme yapmak isteyenler için ilk abonelik hizmeti başlatılmıştı. Musk, ABD, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanıma sunduğu premium abonelik sistemi Twitter Blue'ya dahil olanlara 'mavi tik' verilmesi gerektiğini söyledi.

Musk, "Zaten kimse gelmiyor" diyerek Twitter'ın San Francisco'daki merkezini evsiz barınağına dönüştürme fikrini oylamaya sundu. 1 milyonu aşkın kişinin oy kullandığı ankette yüzde 91'le "Evet" önde

Dogecoin seçeneği

Musk, bir dizi tweet'te bu uygulamada, reklam olmaması gerektiğini ve abonelik fiyatının düşürülmesini önerdi. Ayrıca, fiyat indirimi, dogecoin ile ödeme seçeneği ve reklamları yasaklama gibi özelliklerin de olacağını söyledi. Söz konusu ülkelerde aylık 3 dolar veren üyeler attıktan sonra tweet'lerini ilk 20 saniyede düzenleme gibi çeşitli özelliklere erişim imkanı elde ediyor.

Gelir artırmayı amaçlıyor

Elon Musk'ın konuyla ilgili attığı diğer bir tweet mavi tik önerisiyle Twitter Blue'yu daha cazip hale getirip yaygınlaştırmayı ve bu sayede doğrudan kullanıcılardan elde edilen gelirleri amaçladığı anlaşılıyor. Blue'da reklamsız kullanım özelliğinin de yer aldığına dikkat çeken Musk "Twitter hayatta kalmak için reklam parasına muhtaç oldukça şirketlerin politika dikte etme gücü artıyor" ifadelerini kullandı.

Olayın geçmişi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 4 Nisan'da Elon Musk'ın Twitter'da yüzde 9,2'lik pasif hisse aldığını duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Twitter hisseleri, seans öncesi işlemlerde yüzde 26 yükselmişti.

Twitter CEO'su Parag Agrawal da 5 Nisan'da yaptığı paylaşımda, "Elon Musk'ın, yönetim kuruluna katılımını paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Elon ile geçen haftalarda yaptığımız görüşmeler sayesinde yönetim kurulumuza büyük değer katacağı netleşti" ifadelerini kullanmıştı.

Musk da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Önümüzdeki aylarda Twitter'da önemli iyileştirmeler yapmak için Parag ve Twitter yönetim kurulu ile çalışmayı dört gözle bekliyorum." ifadesine yer vermişti.