29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 01.06.2022 14:14 | Son Güncelleme: 01.06.2022 17:37

Elon Musk'tan Tesla çalışanlarına ültimatom: Ya ofise dönün ya da ayrılın

Elon Musk'ın Tesla çalışanlarına uyarıda bulunduğu bir e-posta gönderdiği öne sürüldü. İddiaya göre Musk mesajında, çalışanlarına "ya hafta da 40 saat ofiste olun ya da ayrılın" dedi
Elon Musk'tan Tesla çalışanlarına ültimatom: Ya ofise dönün ya da ayrılın

Tesla’nın CEO’su Elon Musk salı günü şirketin çalışanlarına bir e-posta gönderdi. Musk postada “Uzaktan çalışma artık kabul edilebilir değil” ifadelerini kullandı. Dünyanın en zengin adamı mesajında, “Uzaktan çalışmak isteyen herkesin haftada en az 40 saat ofiste olmasını istiyorum ya da ofisten ayrılabilirsiniz” yazdı. 

"Başka yerde çalışıyor gibi yapsınlar"

Musk sızdırılan bu postanın gerçek olup olmadığını doğrulamasa da Twitter'dan yaptığı açıklamayla uzaktan çalışmaya karşı olduğu anlaşılıyor. Musk postanın ekran görüntüsünü paylaşarak kendisine “kim işe gitmenin modası geçmiş olduğunu düşünüyor” diye soran takipçisine “başka bir yerde çalışıyormuş gibi yapsınlar” diyerek yanıt verdi.  

Stajyerleri de uyarmıştı

Musk'ın çalışanlara karşı bu sert sevgisi ilk kez gündeme gelmiyor. Musk, Twitter’ı  satın almak için bir anlaşmaya varmadan yaklaşık iki hafta önce, Silikon Vadisi risk sermayedarı ve girişimcisi Keith Rabois, arkadaşının yönetim tarzına değinen bir anekdotu tweetledi. 

Burada anlatılan olaya göre SpaceX’te Musk, kahve için sırada beklerken bir grup stajyerin ortalıkta dolaştığını fark etti. Bunun üretkenliğe bir hakaret olduğunu düşünen Musk, Rabois’a göre bunun tekrar olması halinde tüm stajyerleri işten çıkarmakla tehdit etti. Ayrıca bu durumu izleyebilmek için güvenlik kameraları kurdurdu.