25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.10.2022 09:28 | Son Güncelleme: 16.10.2022 11:51

Goldman Sachs ile iş birliği: Apple Card kullananlar tasarruf hesabı açabilecek

Apple, kullanıcılarına tasarruf hesabı sunmak için Golmand Sachs ile güçlerini birleştirdi. Şirket, attığı bu adımla kullanıcılarına sunduğu finansal ürün yelpazesini çeşitlendirmeyi amaçlıyor
Goldman Sachs ile iş birliği: Apple Card kullananlar tasarruf hesabı açabilecek

Apple, Goldman Sachs ile çalışarak oluşturduğu yüksek getirili tasarruf hesaplarını önümüzdeki aylarda Apple Card müşterilerine ücretsiz sunacak. Söz konusu tasarruf hesabı ile Apple Card için kullanıcılar, günlük nakit biriktirebilecek ve ödüllerini Goldman Sachs'ın yüksek getirili tasarruf hesabında artırabilecekler.

Goldman Sachs, daha önce Apple Card’ın yaratılışında Apple’la birlikte çalışmıştı. Goldman, henüz piyasaya sürülmeyen Pay Later özelliğinin geliştirilmesinde ise ufak bir görev üstlendi. 

Financial Times'ın haberine göre tasarruf hesapları, Apple Card kullanıcılarına günlük nakit ödüllerini zaman içinde büyütmelerine olanak sağlayacak. Aynı zamanda gelecek için de tasarruf etmelerine yardımcı olacak. Apple, bankacılık sektörüne olan ilgisini sekiz yıl önce kullanıcıların hizmetine sunduğu Apple Pay ile göstermişti.

Bu ilgi, ABD ile sınırladığı ve Ağustos 2019’da piyasaya sürdüğü kredi kartlarını ve taksitli kredileri de kapsıyor. Goldman ile yaptığı iş birliği sayesinde ise Apple’ın finans sektöründe ne kadar hırslı olduğu gözler önüne seriliyor. 

Apple’ın cüzdan uygulaması, kullanıcılara günlük nakit ödülü veriyor. Kullanıcılar bu ödülleri başkalarıyla paylaşabiliyor veya cüzdan uygulamalarını bağladıkları bir banka hesabına aktarabiliyor. En çok yüksek getiriye sahip hesaplar, kullanıcılara yaklaşık yüzde iki oranında faiz veriyor. Ancak Apple, yeni ürünün faiz oranıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşmadı.

Apple Cüzdan ise tıpkı bir banka gibi işliyor. Parayı aktarıyor, tutuyor, yönetiyor, borç veriyor. Apple, bu uygulamayla kullanıcılarına bir kredi deneyimi sunmayı amaçlıyor. Yüksek getirili tasarruf hesapları ise Apple’ın hizmetlerini dijital cüzdana taşıma isteğini gösteriyor.