26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 02.12.2022 18:33 | Son Güncelleme: 02.12.2022 18:38

Kanye West’in sosyal medya platformu Parler’i satın alma anlaşması iptal edildi

Parler, sosyal medya platformunu satın alacağı söylenen Kanye West ile anlaşmayı sonlandırdıklarını açıkladı. Şirketten yapılan açıklamada iki tarafında karşılıklı olarak anlaşmadan çekildiği belirtilirken West'in son zamanlarda yaşadığı kayıpların etkili olduğu öne sürüldü
Kanye West’in sosyal medya platformu Parler’i satın alma anlaşması iptal edildi

Parler, yaptığı açıklamada Kanye West’in bazı aşırı sağcılar da dahil olmak üzere muhafazakarların tercih ettiği alternatif sosyal medya platformunu artık satın almayacağını duyurdu. Parler, Twitter’dan yaptığı paylaşımda çekilme kararının karşılıklı olduğunu belirtti.  

Parler'ın çatı şirketi Parlement Technologies yaptığı açıklamada, Parler'ın satış bildirimini feshetmek için West ile karşılıklı olarak anlaştıklarını söyledi. Şirket, platformun gelişmesi ve büyümesi için fırsatları takip etmeye devam edeceklerini vurguladı. Konuya aşina bir kişi CNN'e verdiği demeçte, West’in devam eden ticari zorluklarının karşılıklı kararda bir faktör olduğunu söyledi.

Son haftalarda rapçi, Yahudi karşıtı sözleri nedeniyle bir dizi kazançlı iş anlaşmasını kaybetti.  Ekim ayında spor giyim üreticisi Adidas, ortaklığını sonlandırdığını açıkladı. Gap ve Balenciaga dahil olmak üzere diğer ortaklıklar da sona erdi. Ve bu haftanın başlarında West, sağcı bir podcast'te, 50 milyon dolarlık ödenmemiş bir vergi faturası nedeniyle birkaç hesabının dondurulduğunu iddia etti. West’in Parler'ı satın aacağı ilk olarak Ekim ayında açıklanmıştı.