28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 30.10.2022 12:16 | Son Güncelleme: 30.10.2022 12:53

NASA, güneşin gülümseyen görüntüsünü yakaladı

ABD Uzay ve Havacılık Dairesi'ne (NASA) bağlı Güneş Dinamikleri Gözlemevi, güneşin yüzeyinde gülümseme'e benzeyen görüntüyü yakaladı. Fotoğraf kısa sürede sosyal medyada viral oldu
NASA, güneşin gülümseyen görüntüsünü yakaladı

Bir NASA uydusu, bu haftanın başlarında güneş üzerinde mutlu bir yüz gibi görünen bir görüntü yakaladı. ABD Uzay Ajansı bu görüntüyü güneşin gülümsediğini söyleyerek paylaştı. 

Ajans fotoğrafı Twitter'da yayınladı ve şunları yazdı: Nasa'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi güneşi gülümserken yakaladı. Ultraviyole ışıkta görülen, güneş üzerindeki bu koyu lekeler, koronal delikler olarak bilinir ve hızlı güneş rüzgarlarının çıktığı bölgelerdir.  

Güneş fırtınaları, güneş yüzeyinden dünyanın manyetik alanını deforme eden çeşitli kütle ve enerji patlamalarıdır. Sonuç olarak, bu fırtınalar kuzey ve güney yarımkürede aurora olarak da bilinen kutup ışıklarının görünürlüğünü artırır. 

NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi, güneş aktivitesinin nasıl yaratıldığını ve uzayda havayı nasıl yönlendirdiğini araştırmayı amaçlıyor. İlk olarak 11 Şubat 2010'da fırlatılan gözlemevinin uzay aracı, güneşin içini, atmosferini, manyetik alanını ve enerjisine dair verileri ölçüyor.

NASA’nın paylaştığı fotoğraf, sosyal medyada hızla yayıldı. Bazı kullanıcılar bu görüntüyü çocuk programı Teletabiler’deki güneşe benzetirken bazıları Cadılar Bayramı için bir balkabağı olarak yorumladı.