Bir NASA uydusu, bu haftanın başlarında güneş üzerinde mutlu bir yüz gibi görünen bir görüntü yakaladı. ABD Uzay Ajansı bu görüntüyü güneşin gülümsediğini söyleyerek paylaştı.
Ajans fotoğrafı Twitter'da yayınladı ve şunları yazdı: Nasa'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi güneşi gülümserken yakaladı. Ultraviyole ışıkta görülen, güneş üzerindeki bu koyu lekeler, koronal delikler olarak bilinir ve hızlı güneş rüzgarlarının çıktığı bölgelerdir.
Say cheese! 📸
— NASA Sun, Space & Scream 🎃 (@NASASun) October 26, 2022
Today, NASA’s Solar Dynamics Observatory caught the Sun "smiling." Seen in ultraviolet light, these dark patches on the Sun are known as coronal holes and are regions where fast solar wind gushes out into space. pic.twitter.com/hVRXaN7Z31
Güneş fırtınaları, güneş yüzeyinden dünyanın manyetik alanını deforme eden çeşitli kütle ve enerji patlamalarıdır. Sonuç olarak, bu fırtınalar kuzey ve güney yarımkürede aurora olarak da bilinen kutup ışıklarının görünürlüğünü artırır.
NASA'nın Güneş Dinamikleri Gözlemevi, güneş aktivitesinin nasıl yaratıldığını ve uzayda havayı nasıl yönlendirdiğini araştırmayı amaçlıyor. İlk olarak 11 Şubat 2010'da fırlatılan gözlemevinin uzay aracı, güneşin içini, atmosferini, manyetik alanını ve enerjisine dair verileri ölçüyor.
NASA’nın paylaştığı fotoğraf, sosyal medyada hızla yayıldı. Bazı kullanıcılar bu görüntüyü çocuk programı Teletabiler’deki güneşe benzetirken bazıları Cadılar Bayramı için bir balkabağı olarak yorumladı.