19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.09.2022 19:07 | Son Güncelleme: 16.09.2022 19:13

Twitter anlaşması: Elon Musk’ı arkadaşları mı vazgeçirdi? 

44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından çekilmeye çalışan Elon Musk ve Twitter'ın dava savaşı gelecek ay başlayacak. Dava öncesinde Musk'ın yakın çevresinden bazı isimlerin onu başından beri anlaşmadan çekilmesi için ikna etmeye çalıştığı iddia edildi
Twitter anlaşması: Elon Musk’ı arkadaşları mı vazgeçirdi? 

Dünyanın en zengin insanı Elon Musk’ın arkadaşlarının, Twitter’ı satın alma konusunda ciddi olduğunu anlayınca onu vazgeçirmeye çalıştığı iddia edildi. Axios’a konuşan kaynaklar, Musk’ın yakın çevresinin sosyal medya platformunu satın almaması için ikna etmeye çalıştığını söyledi. 

Tesla CEO’sunun LinkedIn’i kuran milyarder arkadaşı Reid Hoffman, How It Happened podcastinde Twitter anlaşmasına dair ilk tepkisinin “Aman tanrım, başka bir büyük sorun” olduğunu söyledi. 

Finansmanda yer almadı

Musk'a yakın diğer kişiler Axios'a, anlaşmaya ilişkin Musk'ın CEO olarak liderlik ettiği SpaceX ve Tesla'daki odağından uzaklaşacağı konusunda endişeli olduklarını söyledi. Hoffman Axios'a, girişim şirketi Greylock Partners'ın Twitter'ın finansmanında yer almayı reddettiğini ancak Musk’ın liderlik etmesi konusunda iyimser olduğunu belirtti.

Dava önümüzdeki ay başlayacak

Musk, 4 Nisan'da Twitter'da yüzde 9,2 hisse satın aldığını açıkladı ve o ayın ilerleyen günlerinde şirket, Musk'ın 44 milyar dolarlık satın alma teklifini kabul ettiğini duyurdu.  Musk, platformun en popüler kullanıcılarından biri ve Twitter'ın içerik denetleme politikalarının keskin bir eleştirmeni. Musk Temmuz ayında satın alma anlaşmasından çekilmeye istedi ancak şirket anlaşmayı devam ettirmek için ünlü milyardere dava açtı. Musk ve Twitter, önümüzdeki ay Delaware'de beş günlük bir davada karşı karşıya gelecek. 

Forbes’a göre Musk'ın şu anki serveti 270,4 milyar dolar. Hoffman’ın serveti ise 1.9 milyar dolar ve şirketin LinkedIn'i 2016'da satın almasından bu yana Microsoft'un yönetim kurulunda görev yapıyor.