26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.11.2022 09:42 | Son Güncelleme: 09.11.2022 10:53

Twitter bazı doğrulanmış hesaplar için resmi etiketi getirecek

Elon Musk'ın resmi hesaplardan ücret alma planından sonra Twitter'ın ürün yöneticisi Esther Crawford yaptığı açıklamada onaylanmış hesaplar için resmi etiketi sunacaklarını açıkladı. Peki bu etiket kimlerde olacak?
Twitter bazı doğrulanmış hesaplar için resmi etiketi getirecek

Elon Musk'ın sosyal medya platformu Twitter'ın ürün yöneticisi Esther Crawford salı günü yaptığı açıklamada, 8 dolarlık yeni premium abonelik ürününü piyasaya sürdüğünde büyük medya kuruluşları ve hükümetler de dahil olmak üzere belirli doğrulanmış hesaplar için bir resmi etiket sunacağını söyledi.

Twitter Blue aboneliği yeterli olmayacak

Crawford ayrıca, ücretli kullanıcıların hesaplarında mavi onay işareti taşımalarına olanak tanıyacak yenilenmiş Twitter Blue abonelik ürününün kullanıcıların kimliklerini doğrulamayacağını da belirtti. Fakat kimlik doğrulamasının olmamasının insanların kamuya mal olmuş kişileri taklit etme olasılığı konusunda endişelere yol açabileceği düşünülüyor.

Twitter'ın güvenlikten sorumlu yöneticisi Yoel Roth'un attığı tweete göre, bu tür endişeler Twitter Blue'nun yeni versiyonunu salı günü yapılacak ABD ara seçimlerinden sonraya ertelemesine neden oldu.

Resmi etiketini kimler alacak?

Crawford, daha önce mavi bir onay işaretiyle doğrulanan tüm Twitter hesaplarının resmi etiketi almayacağını ve bu etiketin satın alınamayacağını söyledi. Resmi etiketi alacak hesaplar arasında hükümetler, ticari şirketler, iş ortakları, büyük medya kuruluşları, yayıncılar ve diğer bazı kamuya mal olmuş kişiler yer alıyor. Crawford salı günü yaptığı açıklamada Twitter'ın hesap türleri arasında ayrım yapmanın yollarını denemeye devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Twitter'ın ilk yıllarında ürün müdürü olarak görev yapan eski bir yönetim kurulu üyesi olan Jason Goldman, mevcut onay işaretlerinin yanı sıra yeni bir etiketin getirilmesinin, daha önce doğrulanmış hesapların hepsinin değil ama bazılarının resmi olarak kabul edileceği kafa karıştırıcı bir sistem yarattığını söyledi.

Yakın bir kaynağın Reuters'a verdiği bilgiye göre, resmi etiket, dünyanın dört bir yanındaki hükümet yetkililerinin doğrulanmış onay işaretleri için ödeme yapma olasılığı düşük ve isteksiz olmaları konusunda güçlü endişeleri olan Twitter politika yöneticilerinin dahili bir baskısıyla ortaya çıktı.