27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.07.2022 12:04 | Son Güncelleme: 16.07.2022 12:09

Twitter ve Elon Musk arasındaki ilk duruşma 19 Temmuz'da yapılacak

Twitter ve Elon Musk arasında başlayacak hukuk savaşına dair ilk duruşma 19 Temmuz'da gerçekleşecek
Twitter ve Elon Musk arasındaki ilk duruşma 19 Temmuz'da yapılacak

Twitter, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını feshetmek isteyen Elon Musk’a dava açtı. Davaya atanan ve ilginç bir üne sahip olan yargıç Kathaleen McCormick, Musk’ın anlaşmayı tamamlamasını istiyor.  

Kathaleen McCormick, geçen yıl Temyiz Mahkemesi’nde başyargıçlık yaptı ve bu görevi üstlenen ilk kadın yargıç oldu. McCormick, çarşamba günü son yılların en büyük yasal hesaplaşmalarında biri olacağı tahmin edilen Musk-Twitter davası için atandı. 

Twitter'ın Eylül talebi

Musk, Twitter’ın sahte hesap sayısını gizlediğini öne süren paylaşımlarından sonra, 8 Temmuz’da satın alma anlaşmasından çekildiğini açıkladı. Twitter ise, salı günü bu durumu mahkemeye taşıdı. Twitter hemen görülmesini istediği davanın Eylül ayında dört günlük bir duruşmayla yapılmasını talep etti. 

McCormick, bu talebin değerlendirileceği ilk duruşmanın 19 Temmuz’da yapılmasına karar verdi. Twitter'ın hisseleri Cuma günü öğleden sonra yaklaşık yüzde 2 artışla 37.11 dolara yükseldi. Ancak yine de uzun süredir düşen hisse fiyatları,  anlaşma fiyatının yüzde 30 altında. 

Benzer dava, aynı yargıç

Geçen yıl McCormick, özel sermaye şirketi Kohlberg & Co.'nun bir yan kuruluşunu, pasta süsleme ürünleri yapan bir şirket olan DecoPac Holding Inc.'i satın almak için 550 milyon dolarlık bir anlaşma yapmaya zorladı. 

Kohlberg başlangıçta DecoPac'i Mart 2020'de satın almayı kabul etti, ancak Covid-19 pandemisinin anlaşma üzerinde "maddi olarak olumsuz bir etki" olduğunu ve gerekli finansmanın olmadığını savunarak anlaşmadan çıkmaya çalıştı. Twitter gibi, DecoPac da anlaşmanın tamamlanması için dava açtı. McCormick, DecoPac'ın yanında yer aldı ve kararını anlaşmanın kesinliği için zafer kazanmak olarak nitelendirdi.

(Kaynak: Reuters, New York Post)