27 Nisan 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.05.2022 12:49 | Son Güncelleme: 19.05.2022 13:06

Yeni yayınlanan bir analize göre Biden'ın Twitter'daki takipçilerinin yarısı sahte

Elon Musk bir kaç gün önce Twitter'daki sahte hesap sayısı açıklanmadığı için 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasını askıya aldı. Bir analiz şirketinin yayınladığı yeni bir rapora göre Biden'ın takipçilerinin yarısından fazlası sahte
Yeni yayınlanan bir analize göre Biden'ın Twitter'daki takipçilerinin yarısı sahte

Yeni yayınlanan bir analiz raporuna göre ABD Başkanı Joe Biden’ın 22,3 milyon takipçisinin yaklaşık yarısı sahte hesaplardan oluşuyor. Rapor, Tesla'nın kurucusu Elon Musk'ın, sitede aktif olan botların miktarıyla ilgili endişeleri nedeniyle 44 milyar dolarlık satın alımı askıya almasından sonra yayınlandı. 

Genellikle bot olarak adlandırılan ve gerçek olmayan Twitter hesapları, platformda yer alan etkileşimleri artırmak için kullanılıyor. Bazı botlar borsa ve trafik güncellemeleri gibi konularda anında veri sağlamak için tasarlanmışken, diğerleri yanlış bilgi yaymak veya insanları dolandırarak para kazanmak gibi uygulamalar için kullanılıyor. 

Beyaz Saray hesabının 11 milyon takipçisi sahte

Spark Toro tarafından yapılan analize göre, ABD başkanının resmi Twitter hesabı @POTUS'un yaklaşık 11 milyon takipçisi ya bot ya da etkin olmayan hesaplardır. Bu sayı Biden’ın Beyaz Saray hesabındaki takipçilerinin yüzde 49,3’ünü oluşturuyor. Spark Toro’nun yaptığı analiz artık ulaşılamayan, etkileşimi olmayan ya da hesabın tweetlerini görmediği belirlene hesapları dikkate alıyor.  

ABD’nin eski başkanlarından Barack Obama, @POTUS hesabını ABD’lilerle doğrudan bağlantı kurmak için kullanan ilk başkandı. Trump başkan seçilince hesap ona geçti ve Obama’nın paylaşımları @POTUS44 adlı hesap altında arşivlendi. Rapora göre Trump’ın arşivlenen başkanlık hesabı @POTUS45’in takipçilerinin yüzde 42.4’ü sahte. Joe Biden’ın kendi hesabındaki 32 milyon takipçisinin ise yüzde 43’ünün sahte olduğu belirlendi. 

Şirket verilerine göre Twitter'ın günlük yaklaşık 229 milyon kullanıcısı var. Platform uzun zamandır hesapların yüzde beşinden fazlasının bot veya spam olmadığını savunuyor. Elon Musk ise platformda yüzde 20’den fazla bot hesap olduğunu düşündüğünü söyleyerek CEO Parag Agrawal’dan kanıt sunmasını istemiş ve kanıt sunana kadar satın alımın devam etmeyeceğini açıklamıştı.

(Kaynaklar: DailyMail, NYPost)