29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.11.2023 15:43 | Son Güncelleme: 05.11.2023 21:39

CHP 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci gün: PM ve YDK üyesi seçimlerine dair notlar

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı, ikinci gününde sürüyor. CHP kurultayında bugün Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için seçim yapılacak. İşte gerçekleşecek seçimlere dair öne çıkan bilgiler
CHP 38. Olağan Kurultayı'nda ikinci gün: PM ve YDK üyesi seçimlerine dair notlar

Dün olduğu gibi bugün de siyasetin gündeminde CHP 38. Olağan Kurultay'ı bulunuyor. İkinci gününde Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin seçiminin gerçekleşeceği kurultayda 16.00'da sonlanması karar verilen PM üyesi olmak isteyen adayların başvuru süreci 21.00'e kadar uzatıldı. Oy kullanma kabinlerinin yerleştirildiği Ankara Spor Salonu'nda seçimlerin gerçekleşmesi bekleniyor.

CHP’de Parti Meclisi 60 kişiden oluşuyor. Bu üyelerden 52’si yapılan seçimle PM’ye giriyor. Geriye kalan 8 üye ise Bilim Yönetim Kurulu Platformu kontenjanından seçiliyor. Genel Başkanın A takımı olarak bilinen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Parti Meclisi üyeleri arasından seçiliyor.

10 kurultay delegesinin imzasını alan herkes aday olabiliyor

Parti Meclisi seçimleri, CHP’nin tüzüğü gereği çarşaf listeyle yapılacak. Çarşaf liste, 10 kurultay delegesinin imzasını alan herkesin aday olabileceği anlamına geliyor. PM seçimi için 500’e yakın başvurunun gerçekleşmesi bekleniyor.

Anahtar liste

CHP yeni Genel Başkanı Özgür Özel de bu sabah saatlerinde 81 il başkanıyla bir araya geldi. Özel, "Bugün öğleden sonra il başkanlarımdan aldığım görüşlerle, onların talep ve önerileriyle bölgesel dağılıma dikkat ederek, cinsiyet kotasına uyarak, gençlik kotasına uyarak CHP’ye yakışır bir PM listesi yapıp, örgütümüzün sahiplendiği bir anahtar listeyi sunacağız" dedi.

"Anahtar listenin anlamı var ama dayatması yok"

Özel, anahtar listeden bahsettiği açıklamasında “Çarşaf liste, bireysel adaylıklar var. Anahtar listenin bir anlamı var ama bir dayatması yok. Örgütümüz, il başkanlarımız anahtar listemize hep birlikte sahip çıkacaklarını ifade ettiler. Bu çok kıymetlidir. Bu anahtar listenin kamuoyunda bir blok liste gibi anlaşılmamasını tercih ederiz. Adaylıkların önünü kesmeyen, dayatmayan ve tüm örgütü kapsayan bir anahtar listesiyle karşınızda olmayı ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı.