09 Ekim 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Video Giriş: 17.08.2024 16:05 | Son Güncelleme: 17.08.2024 16:17

CHP milletvekili İzmir'deki son durumu paylaştı: Havadan müdahale yeterli değil

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir'de devam eden orman yangıları için "Havadan müdahale edilmeye çalışılıyor ama asla yeterli değil. Söndürme çalışmaları yetersiz. Soğutma çalışmalarının olmadığını görüyoruz çünkü söndürmeye yetişilmeye çalışılıyor" dedi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı "Bir önceki açıklamamızda İzmir'de 6 aktif yangından bahsetmiştik. Bunlardan bir tanesi olan Muğla Milas yangını kontrol altına alındı. Halihazırda 5 aktif yangınımız var. İzmir, Karşıyaka Yamanlar'la alakalı 3 uçak, 14 helikopterle yangın bir vadinin içerisine sıkıştı, orada ulaşım biraz zor. Bu şekilde uçaklar ve helikopterlerle bu alanda baskıyı azaltıp arkadaşlarımızın bir şekilde müdahale ederek söndürmesini bekliyoruz. Bununla ilgili müdahaleler devam ediyor" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay da ''Yerleşim alanlarına yakın bölümlerdeki yangın durmuş durumda. Onlar kontrol altına alınmış durumda. Ormanlık alanda devam ediyor'' ifadelerini kullandı. İki yetkilinin açıklaması yüreklere su serpse de CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat'ın paylaştığı son bilgililer endişe yarattı.

Yangın söndürme çalışmalarının yetersiz olduğunu belirten Polat, yangının daha da kontrolden çıkabileceğini ifade etti. Karşıyaka ilçesi Sancaklı Köyünde incelemelerde bulunan Polat, yangına ilişkin şunları söyledi:

  • Karşıyaka'nın Sancaklı köyündeyiz. Havadan müdahahale edilmeye çalışılıyor ama asla yeterli değil. Örnekköy'den bu yana yanmamış yeşillik yok. Söndürme çalışmaları yetersiz. Soğutma çalışmalarının olmadığını görüyoruz çünkü söndürmeye yetişilmeye çalışılıyor.
  • Bugüne kadar gerekli önlemler alınmadı. Son 5 yılda yaşadığımız tüm yangınlarda çağrılarda bulunduk ama maalesef bu memleketi yönetenler yangınlara müdahale konusunda yeterli yatırımları yapmadılar. Bu bölgede söndürme çalışmaları kolay değil.
  • Sönmüş yerlerde çıralı ağaçlar tekrardan alev alıyor. Türkiye’nin topyekün buraya yardıma gelmesi gerekiyor. Orman Genel Müdürlüğünün bütçeden aldığı pay 500 milyon lira. Yangın uçaklarıyla yaptıkları harcama sıfır lira. Bu aklı anlamak mümkün değil. İş işten geçtikten uçakların gelmesinin bir anlamı yok.
  • Ülke yanıyor, yöneticiler sadece bakmakla yetiniyorlar. İzmir tarihinden bu yana ikinci büyük yangınını yaşıyor.

 

 

Benzer Videolar