08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.07.2024 19:08 | Son Güncelleme: 17.07.2024 20:55

CHP'de Tanju Özcan disipline sevk edildi

CHP'de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, önceki genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri nedeniyle 'kınama' cezası ile cezalandırılmak üzere Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi
CHP'de Tanju Özcan disipline sevk edildi

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, eski CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik ifadeleri sebebiyle 'kınama' cezası ile cezalandırılmak üzere Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine karar verildiğini söyledi.

Yücel, şunları kaydetti: "Bolu Belediye Başkanımız Tanju Özcan'ın geçtiğimiz hafta, önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili sosyal medyadan yaptığı eleştiri sınırlarını aşan paylaşım konusunda bir açıklama yapmıştık. Bu ifadelerin doğru olmadığını, yakışıksız olduğunu ifade ettik ve bu durumun partimizin yetkili kurullarında değerlendirilecek ve bu konuda bir karar verileceğini ifade etmiştik. Bugün MYK toplantımızın gündem maddelerinden biri de buydu. Tanju Özcan'ın MYK'nin oy birliği ile almış olduğu kararla, tüzüğümüzün 68/3-C maddesi uyarınca 'kınama' cezası ile cezalandırılmak üzere Yüksek Disiplin Kurulu'na sevkine karar verilmiştir."

Tanju Özcan, CHP'de en az 50 milletvekilinin kendisine sadık olduğu yönündeki haber nedeniyle Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı. Söz konusu haberi yalanlayan ve tekzip ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu ile Özcan arasında polemik yaşanmıştı.