04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.02.2024 16:20 | Son Güncelleme: 05.02.2024 16:41

Deprem sonrası 38 çocuk hala kayıp

Depremde yıkılan binalarda naaşlarına ulaşılan kişiler kayıtlara vefat etmiş olarak geçiyor. Ancak depremde kaybolan ve kendisinden haber alınamayan onlarca kişi var. Kayıp yakınlarını bulmak için bir araya gelen DEMAK Derneği'ne göre yaşları 3.5 ila 16 arasında değişen 38 çocuk hala bulunamadı
Deprem sonrası 38 çocuk hala kayıp

Kahramanmaraş merkezli ve binlerce kişinin yaşamını yitirdiği deprem felaketinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hâlâ onlarca kişi kayıp. Yakınlarından bir yıldır haber alamayan, cenazesini bile bulamayan depremzedelerden kimi kardeşinden, kimi yakın bir arkadaşından, kimi ise çocuğundan gelecek bir haber bekliyor.

“Kayıp çocuk yok” açıklaması

Bununla birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş 11 Ocak günü katıldığı bir toplantıda sosyal medyada gündeme getirilen ‘kayıp depremzede çocuklar’ iddiasını yalanladı. Göktaş “1912 çocuğumuzdan bir tanesinin bile kayıp olması durumunun söz konusu olmadığını tekrar ilan ediyorum” dedi.

38 çocuk kayıp

25 Eylül’de kurdukları Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınlarıyla Dayanışma Derneği (DEMAK) aracılığıyla yakınlarını aramaya devam eden DEMAK Derneği’nin kurucusu Selahattin Kaban ise güncel kayıp depremzede çocukların sayısının 38 olduğunu söylüyor. Çocukların yaşları ise 3.5 ila 16 arasında değişiyor. Bununla birlikte dernek kayıtlarına göre toplam kayıp sayısı da 145. İşte o kayıplardan bazıları:

  • Mehmet Akif Koşar 8 aylık, ağabeyi Mustafa Kemal Koşar 3 yaşında. Rönesans Rezidans'ta yaşayan çocuklar depremde anneleri Tuğba Koşar ile birlikte kayboldular.

  • Rönesans Rezidans’ta yaşayan, 2 yaşındaki Esila Ö.’den de hala haber alınamıyor.

  • 5 yaşındaki Güney Sabri Emir ve 15 yaşındaki Deniz Emir de Rönesans Rezidans’ta kaybolanlardan. Anne Şengül Emir (45) ve baba Aydın Emir (53) de kayıp.

  • Adıyaman’da yaşayan 3.5 yaşındaki Furkan Alp Alsan ise ilk depremde yaralı halde hastaneye götürüldü. Ancak ikinci deprem olduğunda kayboldu.

  • 17 yaşına yeni giren Hasan Cedduk ise depreme Hatay'daki Gül Apartmanı'nda yakalandı. Hem kendisi hem de ikizi Hüseyin Cedduk hala bulunamadı.

  • Hatay İlke Apartmanı’nda kaybolan 8’i çocuk 25 kişiye de hala ulaşılamadı.