02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2024 21:06 | Son Güncelleme: 12.01.2024 23:44

Fon dolandırıcılığı davası | Buse Terim: Babama sormadım; evim, kasam, kazancım ayrı

Kamuoyunda 'yüksek karlı gizli fon' adıyla bilinen dolandırıcılık davasının ikinci duruşmasında şikayetçilerden Buse Terim Bahçekapılı ifade verdi. Buse Terim, fona para yatırırken babası Fatih Terim'e sormadığını belirterek, "Evim, kasam, kazancım ayrı" dedi
Fon dolandırıcılığı davası | Buse Terim: Babama sormadım; evim, kasam, kazancım ayrı

Seçil Erzan’ın fon vaadiyle dolandırdığı kişiler arasında Fatih Terim’im kızı Buse Terim Bahçekapılı da bulunuyor. Buse Terim ifadesini verdikten sonra sorulara da cevap verdi. Süreçten babasının haberdar olmadığını söyledi.

Buse Terim Bahçekapılı: Benim zaten 7-8 yıldır biriktirdiğim kendi kazandığım para vardı. Terim (Arıcan) arayıp konuyu bana anlattı. Kendisinin de eski bankacı olması sebebiyle ben parayı Seçil Erzan'a Terim Arıcan aracılığıyla verdim. 190 bin dolar vadede olan paramı vadesini bozarak Kasım 2022’de Levent şubesinde teslim ettim.

Hakim: Babanıza sordunuz mu?
Buse Terim: Hayır, evim, kasam, kazancım ayrı.
Hakim: Seçil hanımı tanıyor musunuz?
Buse Terim: Sadece babaannemin cenazesinde gördüm. Bir de bankacılık işlemleri için telefonda görüşmüşlüğümüz vardı.

Evrak almadım

Hakim: Evrak aldınız mı?
Buse Terim: Aynısını Terim Arıcan’a sordum. Hazineye yetiştirmesi gerektiği, bir sonraki gün vereceğini söylemiş seçil Erzan. Sonra anneme meme kanseri teşhisi konuldu, babaannem vefat etti. Bu konu odak noktamızdan çıktı açıkçası…
Rezan Epözdemir: Seçil Erzan şube müdürü olmasaydı bu parayı verir miydiniz?
Buse Terim: Kesinlikle vermezdim.

“Bankanın yatırım danışmanına Fatih Terim fonunu sordum”

Davadaki bir diğer müşteki ise Bülent Çeviker. Fatih Terim fonu adı Çeviker’in ifadesinde geçiyor ve bu yüzden de davada önemli bir yere sahip. Çeviker de duruşmada kendi süreci hakkında bilgi verdi. İşte Çeviker’in ifadesi: "Ben Denizbank'ın 15 yıllık müşterisiyim. 11-12 yıl boyunca iyi bir bankacılık performansı vardı. Seçil Erzan’la hiçbir para alışverişim olmamıştı. Levent şubeye transfer oldu. Kasım 2022’de bana ziyarete gelmek istediğini söyledi. Geldi; çok özel bir fon olduğunu, Fatih Terim fonu olduğunu, kesinlikle duyulmaması gerektiğini söyledi. İş para konusuna gelince 5 milyon dolardan aşağı olmaz dedi. Ben istemedim. Aradan 3 ay geçti, tekrar beni aradı. İlk geldiğinde hiç kimseye söylemeyin demişti defalarca. Ben eşime bile söylemedim. Şubatta geldiğinde ben evdeydim. Evde bu sefer yanımda eşim de vardı. Getiri oranı yine yüzde 27 dedi ama bu sefer istenen para 2 milyon dolardı. Yine çıkmıyordu o kadar para ama parayı bankadaki paramı bozarak buldum. Bu arada Bülent Çeviker bir gün kala parasını bozdu diye haber geçiyor. Bu nasıl bankacılık? Nasıl yatırım danışmanlığı? Kur korumalı bozduğumu bir tek Oğuz Atilla (Denizbank Yatırım Danışmanı) biliyordu. (Oksijen’in notu: Çeviker, Erzan’a 2 milyon 118 bin dolar verdi. Bu parayı verirken Denizbank’taki vadeli hesabını bozdurdu. Dava dosyasında yer alan bilgilere göre Denizbank Yatırım Danışmanı Oğuz Atilla bu durumdan şüphelenip Çeviker’in evine kadar gitti ve neden böyle bir şey yaptığını sordu.) Ona telefon açtım. Oğuz Atilla'ya dedim ki niye Fatih Terim fonuna giriyorum. Fatih Terim fonu var mı? Bu özel bilgi söyleyemem dedi. Ama benim paramı bozduğumu ve tahmini ne kadar zarar ettiğimi söylüyor gazetelere."

Mert Zeydanlı: "Adama para kazandırıyoruz, bir de sorun çıkartıyor" dese ne diyeceğim

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’inde 21 müştekiden biri olan Mert Zeydanlı ifadesinde neden evrak istemediğini detayları ile anlattı: 30 Ocak 2023’te bankaya para yatırmaya gittiğimde üst kata Çiğdem hanıma selam vermeye çıktığımda Seçil hanım beni davet etti. Özel bir fondan, Fatih Terim fonu olduğunu, arzu edersem katılabileceğimi söyledi. 1.5 milyon dolar üzeri olursa yüzde 20, 2 milyon dolar üzeri yüzde 35 gibi getiri oranları söyledi. Daha evvelden yaptığım işlemler nedeniyle bu tip işlemlere de aşinayım. Peki yapalım ama kayıt altına alamıyorsunuz, oluyor mu böyle dedim. Oluyor Mert bey dediler. Bireysel olarak yapabileceğim tüm işlemleri özel bankacılık işlemi olarak yaptım.

Bir diğer verebileceğim örnek, bir önceki şube müdürü misal hafta sonu boşta durmasını istemediğim bir tasarrufunu önce bozuyordu, sonra beni usulsüz cep telefonundan arayıp ‘hedeflerimizde yardımcı ol, ben ona daha iyi prim alırım’ diyordu. Hakikaten de prim sağlıyordu. Tabii bu daha uç bir örnek ama çalışma yöntemine aşinayım. Buna istinaden bana Nur Erkasap ismi sunuldu. Fon Fatih Terim fonu. Müfit Erkasap ve Fatih Terim'in bu işleriyle hanımlar ilgileniyor. Seni Nur Erkasap'la tanıştıralım, dediler. Ben bu fona, o fon sahibinin müsadesiyle girdiğimi düşündüm. Bu yüzden de belge almadım.

Ben 400 bin dolar aldıktan sonra Seçil Erzan hemen yeni tekliflerle gelmeye başladı. Hala içeride param olduğu için ben buna yanaşmadım. Bir gün öğle saatinde beni arayarak "sana sormadan bir şey yaptım, 400 bin içeri girdim. Bunu hemen yerine koyalım" dedi. Neden tahammül ediyordum buna? Diyelim bankaya gittim. Fon sahibi ‘adama para kazandırıyoruz, bir de sorun çıkartıyor’ dese ne diyeceğim. İçeride de param var ve her an o paranın başına ne gelecek diye düşünüyordum.

 

Terim’i aramak istedim, engelledi

İkinci duruşmada Varlık Barışı ile İsviçre’den 2 milyon 910 bin dolar getiren ve bunu Erzan’a veren iş insanı İbrahim Çağlar da müşteki olarak dinlendi.

İbrahim Çağlar: Fatih Terim fonu olduğunu söyledi. Hemen Fatih Terim’i aramak istedim. Ama Fatih Terim'in çok rahatsız olacağını, bunun kapalı fon olduğunu söyledi Seçil Erzan. 2 milyon 910 bin dolar emanet ettim bankaya.
Epözdemir: Candaş Bey (Gürol, Seçil Erzan’ın eski sevgilisi) tarafından 100 bin dolar alındığı anlaşılıyor WhatsApp yazışmalarına göre. Bundan haberiniz, buna muvafakatiniz var mıydı? Candaş bey o dönem avukatınız mıydı?
Çağlar: Evet avukatımdı. Ama paradan haberim yoktu. Daha sonradan öğrendim. Zaten ya azledecektim ya istifa edecekti. Onunla çalışmama kararı aldığımdan istifa etti. Candaş bey bana aldığı 95 bin dolar vermek istedi. Almadım, hatta mantıksız geldi. Çünkü varlık barışı nedeniyle zaten 90 bin kesinti olacaktı. Bankada 2 milyon 910 bin dolar vardı. Bana verilmesi mantıksızdı. Şikayetçiyim ve davaya katılma talebim var. Ama ben esasen bankayla hesaplaşmak istiyorum. Bankaya güvenerek yaptım bütün bu işlemleri.