30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2024 17:50 | Son Güncelleme: 12.01.2024 19:29

Avukatı sordu Erzan cevapladı: Arda Turan’a verilen 33 milyonluk kredi teftiş gerektirir

Seçil Erzan davasının ikinci duruşmasında müştekiler arasında yer alan Arda Turan’ın Denizbank’tan çektiği 33 milyon liralık kredi de soruldu. Erzan, 33 milyon liralık kredinin bir günde tahsis edilip teminatsız verilmesinin normal olmadığını, teftiş gerektirdiğini söyledi
Avukatı sordu Erzan cevapladı: Arda Turan’a verilen 33 milyonluk kredi teftiş gerektirir

Denizbank, Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan’ın sahte fon hesabı kurarak 21 kişiyi yaklaşık 50 milyon dolar dolandırdığı iddiasıyla İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Arda Turan’ın Denizbank’tan çektiği 33 milyon liralık kredi de soruldu.

Bu soruya Erzan’ın verdiği cevaba geçmeden önce Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun hazırladığı raporu hatırlatmak gerekiyor. Raporda yer alan bilgilere göre Arda Turan bu davada Erzan’a en fazla para kaptıran kişi. Turan’ın kaptırdığı para BDDK Raporu kayıtlarına göre toplam 7.5 milyon dolar.

Bankadan kredi çekiyor

Raporda yer alan bilgilere göre Erzan çok karlı bir fon olduğunu vaat ederek Arda Turan’dan önce 3 milyon dolar alıyor. Bir ay sonra da fon kazancı adı altında Turan’a 1 milyon dolar ödüyor.

Bunun üzerine Turan arkadaşından 4 milyon dolar borç alıyor, Eyüp Sultan’daki arazisini 4 milyon dolara satıyor. Son dönemde ise bankadan 33 milyon lira kredi çekip Seçil Erzan’a veriyor. Toplamda 13.9 milyon dolar verirken 6.4 milyon dolarını geri alıyor.

Avukatı sordu Erzan cevapladı

BDDK raporunda Turan’ın hangi bankadan kredi çektiği bilgisi yer almıyor. Ancak Turan’ın 33 milyon lirayı da Erzan’ın müdürü olduğu şubeden çekiyor. Bir başka ifade ile Turan krediyi Erzan’ın onay imzası ile alıyor ve ardından nakit parayı tekrar Erzan’a veriyor.

İşte bu 33 milyon lira değerindeki kredi mahkemede de konu oldu. Erzan’a ise bu kredi ile ilgili sorular kendi avukatı Nazlı Karaaslan tarafından sorulması da dikkat çekti…

İşte Erzan ile kendi avukatı Karaslan arasındaki diyalog:

Erzan’ın avukatı Karaslan: Arda Turan’a kredi çekildiğini söylediniz. Ne kadardı bu tutar?
Erzan: 33 milyon TL.
Erzan’ın avukatı Karaslan: Bir gün içinde tahsis edilip teminatsız verilmesi mümkün mü?
Erzan: Normalde değil. Birtakım istisnalar yapıldı. Teftiş gelmesi gerekiyordu normalde.