06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2024 19:17 | Son Güncelleme: 12.01.2024 19:26

Gizli fon dolandırıcılığı davası | Şube müdür yardımcısı Asiye Öztürk: Erzan imzaları bana bir dakikada attırdı

'Yüksek karlı gizli fon' adıyla bilinen dolandırıcılık davasının ikinci duruşmasında ifade veren Denizbank Büyükdere şube müdür yardımcısı Asiye Öztürk, belgelerde imzasının yer almasına ilişkin Seçil Erzan'ı işaret ederek "Fırsatım olsa incelemeden atmam. Bir dakikada attırdı bana imzaları" dedi
Gizli fon dolandırıcılığı davası | Şube müdür yardımcısı Asiye Öztürk: Erzan imzaları bana bir dakikada attırdı

Sahte fon davasının iddianamesinde yer alan delillere göre paralar alınırken karşılığında bazı müştekilere belgeler de veriliyor. Bu belgelerin bir kısmının altında Denizbank Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan ile birlikte şube müdür yardımcısı Asiye Öztürk’ün de imzası bulunuyor.

Bu belgeler yüzünden Öztürk de davada sanık olarak yargılanıyor. Bugünkü davada Öztürk de ifade verdi. İşte duruşmadaki ifadesi ve kendisine sorulan sorular…

Asiye Öztürk (Denizbank Büyükdere Şube Müdür Yardımcısı): Yüklü ödemeler hem müşteri rahat etsin hem de güvenlik nedeniyle benim bulunduğum mekanda yapılmakta. Ben orada parayı kesinlikle Ali beye vermiyorum. Ben Emrah Çolak'a veriyorum; teslim ediyorum, bitiyor. Ali Yörük Çolak’ın yanında duruyor, ben o kim bilmiyorum. Birlikte yürüyorlar ama ben aralarındaki ilişkiyi bilmiyorum. Hesaplar da hep Florya şubeden gelen, çoğu futbolcu olunca ben hiç aralarındaki ilişkiyi sorgulamadım.

Epözdemir: Şu sizsiniz, değil mi (fotoğrafı gösterdi)? Bu kadar para geliyor, gidiyor. Bu paranın kaynağı ne diye hiç sormadınız mı? 25 yıllık bir bankacı olarak bu 5 belgeyi imzalıyor musunuz?

Asiye Öztürk: İbrahim Çağlar, Bülent Çeviker’lerde ve Emre Çolak'ta var. Bu imzaların nasıl alındığını da anlattım detaylıca. Fırsatım olsa incelemeden atmam. Orada bir dakikada attırdı bana imzaları.

Epözdemir: Seçil hanımla birlikte bankayı borç altına sokabilecek işlem yapabileceğinizin, ikinizin birlikte imza yetkisi olduğunun farkında mıydınız?

Asiye Öztürk: Evet, farkındaydım

Bu cevap üzerine müşteki avukatlarından gelen "parayı Ali Yörük'e teslim ettiğinizde" ile başlayan cümle üzerine Asiye Öztürk müdafii "yönlendirmeli soru soruyorsunuz" diye karşı çıktı. Tartışma çıkınca mahkeme başkanı 15 dakika ara verdi.