27 Eylül 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.08.2023 04:30 | Son Güncelleme: 25.08.2023 04:33

İlhan Tomanbay: Deprem bölgelerine sosyal çalışmacılar lazım

Prof Dr. İlhan Tomanbay tarafından İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirilen Afetlerde Sosyal Hizmetler ve Sosyal Çalışma konulu çalıştayda sosyal çalışmacılara düşen görevler tartışıldı ve bu konuda ülkemize özgü bir model geliştirilmesi gerektiği vurgulandı
İlhan Tomanbay
İlhan Tomanbay

İstinye Üniversitesi’nde düzenlenen çalıştayın düzenleyicisi Prof. Dr. İlhan Tomanbay bu çalışmayı iki temel gerekçeyle düzenlediklerini söylüyor: “Birincisi Türkiye bir deprem ülkesi ve ülkedeki sosyal çalışma deprem olgusundan çok uzak. İkincisi sosyal çalışma denilmesi gereken alan Türkiye’de yalnızca sosyal hizmetten ibaret zannediliyor. Sosyal yardım dağıtımından başka bir şey yapılmaz diye bakılıyor.”
Tomanbay’a göre deprem öncesinde sosyal çalışmacılar afet durumunda yapılacaklara dair planlar tasarlamalı, yardımların nereye, nasıl, ne miktarda iletileceğini nüfus ve diğer etmenleri göz önüne alarak saptamalı. Deprem sırasında afetzede çocukları yuvalara, yaşlıları bakımevlerine, kadınları sığınma evlerine yönlendirmeli. Çadır ve sonra kalıcı barınak teminini sağlamalı.