17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.12.2023 17:16 | Son Güncelleme: 13.12.2023 17:45

Karamollaoğlu, Hasan Bitmez’in sağlık durumunu açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, TBMM'de yaptığı konuşma sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve yoğun bakıma alınan Saadet Partisi Milletvekili Hasan Bitmez’in sağlık durumuna ilişkin sosyal medyada yaptığı açıklamada “Durumu ciddiyetini koruyor” dedi
Karamollaoğlu, Hasan Bitmez’in sağlık durumunu açıkladı

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TBMM’de fenalaşan ve yoğun bakıma kaldırılan Hasan Bitmez’in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Karamollaoğlu, Bitmez’in hayati tehlikesinin sürdüğünü belirterek "Dün bütçe görüşmeleri esnasında rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Genel Başkan Yardımcımız ve Kocaeli Milletvekilimiz Hasan Bitmez kardeşimizin tedavisi yoğun bakımda devam etmektedir. Durumu ciddiyetini koruyor. 24 saattir dualarıyla destek olan, güç veren aziz milletimizden ve teşkilat mensuplarımızdan dualarını eksik etmemelerini istirham ediyorum. En kısa zamanda iyi haberler almayı ve kendisini tekrar aramızda görmeyi temenni ediyorum" dedi.

Hastaneyi ziyaret etti

Sosyal medyadaki açıklamasının ardından beraberindeki heyetle Bilkent Şehir Hastanesi'ne gelen Karamollaoğlu, Bitmez'in sağlık durumu hakkında doktorlardan ve yakınlarından bilgi aldı. Daha sonra gazetecilere açıklamada bulunan Karamollaoğlu, hastane başhekimiyle görüştüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"Başhekim bey, arkadaşlarıyla bir konsültasyonda bulundu. Biraz önce de bize bilgi verdiler. Buna göre dünden bugüne çok büyük bir değişiklik yok. Bilinci henüz yerinde değil, inşallah o da yerine gelir. Bugüne kadar devam ettikleri gibi bundan sonra da aynı desteği devam ettirecekler. Bekleyip göreceğiz, inşallah ümit ederiz ki hem doktorlarımızın müdahalesi hem de dualarla Hasan Bey kardeşimiz normal hayatına dönecek bir noktaya gelir. Temennimiz ve duamız bundan ibaret. Şu anda dünden bugüne bir değişikliğin olmadığı ifade edildi."

Olayın geçmişi

Hasan Bitmez, TBMM Genel Kurulu'nda, Meclis, Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve yüksek yargı kurumlarının 2024 yılı bütçelerinin görüşmelerinde partisi adına söz aldı. 53 yaşındaki milletvekili konuşmasında, İsrail'in Gazze'ye saldırıları ve hükümetin dış politikasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

10 dakika kalp masajı yapıldı

Bitmez, 22 dakika süren konuşmasını tamamlayıp Genel Kurula yönelik "Hepinizi saygıyla selamlıyorum" ifadesini kullandıktan hemen sonra yere yığıldı. Bitmez bu sırada kafasın kürsünün arkasında bulunan mermer basamağa çarptı. Milletvekilleri, Bitmez'e müdahale etmek için kürsüye doğru koştu. Doktor milletvekillerinden İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ile AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, Bitmez'e kalp masajı uyguladı. Bu sırada diğer doktor milletvekilleri de Bitmez'in yanına geldi. Bitmez'e uygulanan kalp masajı yaklaşık 10 dakika sürdü.

Bitmez, daha sonra Genel Kurul Salonu'na getirilen sedye ile ambulansa taşındı. Bitmez'e sedye üzerinde kalp masajı yapılmaya devam edildi. Bilkent Şehir Hastanesi'nde tedavi altına alınan Bitmez'in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Bu arada Meclis Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, Genel Kurulda bütçe görüşmelerine ara verdi.