26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 19.11.2021 04:30 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:17

Kiralık depoda sergi odası

Deneysel sergi alanı Kiralık Depo faaliyete başladı. 12 metrekarelik alanın ilk etkinliği, kurucuları Defne Cemal ve Zek Hodges’un ortak sergisi
Kiralık depoda sergi odası

Sanatçılar Defne Cemal ve Zek Hodges, 16 Kasım’da kendi eserlerinden oluşan Birds and Cars adlı sergiyle birlikte aynı zamanda kurucusu oldukları deneysel alan Kiralık Depo’nun da açılışını yaptılar. İstanbul’un Cihangir mahallesindeki 12 metrekarelik mekan, sanatçıların işlerini sergileyebileceği bir oda niteliğini taşıması için dizayn edildi. Cemal ve Hodges’e göre Kiralık Depo’da sanatçılar ve yaratıcılar işlerini paylaşabilecek, verimli ilişkiler kurabilecek ve hem bireysel hem de grup sergileriyle tipik sanatsal bir çevrenin dışına çıkabilecek.  12 metrekarelik mekan, sanatsal açıdan besleyici olma iddiasını da taşıyor. Kiralık Depo çarşamba ve cumartesi günleri arasında saat 11’den 17’ye kadar ziyarete açık. Haftanın diğer günlerinde ise ancak randevu ile ziyaret edilebiliyor.

Zek Hodges
Zek Hodges
Kiralık Depo’nun açılış günü sergilenmeye başlayan; Cemal ve Hodges’in ortak sergisi olan Birds and Cars iki sanatçının üzerinde bir yıl boyunca çalıştıkları bir proje. Ayrı ayrı çalışan ikiliden Defne Cemal, cep telefonunun kamerasıyla çeşitli yerlerde görüntüsünü yakaladığı martıları fotoğrafladı. Amerikalı sanatçı Zek Hodges ise internette bulduğu Tofaş marka otomobil ilanlarının fotoğraflarından esinlenerek ürettiği ve tükenmez kalem kullanarak yaptığı 12 çalışma çıkardı ortaya. Sergide Defne Cemal ve Zek Hodges’e ait 21 farklı eser bulunuyor. Birds and Cars 24 Aralık’a kadar Kiralık Depo’da ziyaret edilebilecek.