20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 07.05.2021 06:00 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:15

Korner nedir bilmezdi, iki yılda şampiyon oldu

İki çocuk annesi Cevher Erdem iki yıl önce futbol hakkında hiçbir şey bilmiyordu. Şimdi transferi bile o yapıyor; hedefi ise Süper Lig
Korner nedir bilmezdi, iki yılda şampiyon oldu
Yusuf Akcakaya
Adıyaman 1954 Spor Kulübü, bu sezon 3. Lig’de şampiyon olarak 2. Lig’e çıktı. Takımı şampiyonluğa taşıyan ise 31 yaşındaki başkanları Cevher Erdem oldu. Erdem bu başarısı ile Türk futbol tarihine adını “İlk şampiyon kadın başkan” olarak yazıdırdı.  

“Şimdi kim nerede hata yapsa görürüm”

Erdem, hikayesinin iki yıl önce başladığını söyledi: “Baharat işiyle uğraşıyoruz ve takımın forma sponsoru olarak futbol ile tanıştım. Kısa süre sonra da yönetim kuruluna girdim. Ekim 2020’den itibaren de kulübümüzün başkanıyım. İlk futbol maçımı sponsor olduktan sonra izledim. Korner ne demek, ofsayt ne demek bunları bile bilmiyordum. Maçlara gittikçe futbolun heyecanını hissettim. Kendimi geliştirdim ve bu sezonki ara dönem transferlerini tek başıma yaptım. Şu an hangi oyuncunun nerede hata yaptığını fark edebiliyorum, son aylarda bir teknik direktörden çok daha iyi analiz yapmaya başladım diyebilirim.Futbol beni öyle bir içine çekti ki uzağında kalamadım. 

“Şaşkın bakışları hâlâ fark ediyorum’’

Türkiye’nin şampiyon olan ilk kadın kulüp başkanı olmak tarif edilemez bir duygu benim için. Kadınların her alanda aktif olabileceğini, yapılamaz denileni yapabileceğini ispatlamak gurur verici. Ayrıca takımımızda benim haricimde iki kadın yönetici daha bulunuyor. Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı da sağ olsun şampiyonluk sonrası beni aradı tebrik etti.  

 “İki çocuğum vardı, 30 çocuğum oldu’’

Bir takım tıpkı aynı şarkıyı söyleyen bir koro gibi. Detone olmadan aynı duygu ve ruhla mücadele etmelisiniz ki başarı gelsin. Yöneticiler, oyuncular ve taraftarlar olarak aynı şarkıyı aynı tonda ve ruhla söyledik.Bu birlikteliği yakalayınca tüm takım ailem gibi oldu. Başkanlık koltuğuna oturmadan önce iki çocuğum vardı, şimdi 30 çocuğum oldu. İlk hedefimiz 3. Lig’ten 2. Lig’e çıkmaktı, bunu başardık. Şimdi ise 2. Lig’ten 1. Lig’e çıkmayı ve orada kalıcı olmayı hedefliyoruz.