20 Nisan 2024, Cumartesi
Haber Giriş: 21.09.2022 16:40 | Son Güncelleme: 21.09.2022 22:41

Marmaris'e giden yangın söndürme helikopteri düştü

Marmaris’teki yangını söndürme çalışmalarına destek vermek için havalanan helikopter bölgeye varmadan düştü. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre 2 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı
Marmaris'e giden yangın söndürme helikopteri düştü

Marmaris'e bağlı Yalancıboğaz'da ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle başlayan yangına müdahaleler devam ederken bölgeye desteğe giden bir helikopter düştü.

Kastamonu’dan kalkan yangın söndürme helikopterinin Denizli’nin Çardak ilçesi yakınlarında düştüğü belirtildi.

İçişleri Bakanlığı kazada, 2 Türk, 5 Rus, toplam 7 mürettebatı olan helikopterde 2 kişinin hayatını kaybettiğini ve 5 mürettebatın yaralı olduğunu belirtti.

Sağlık Bakanı Koca'dan açıklama

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaralı 5 kişinin tedavilerinin devam ettiğin bildirdi.

Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Denizli Çardak'ta, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait Rus orman yangını söndürme helikopterinin düşmesi sonucu Rus uyruklu 2 kişi hayatını kaybetti. 3'ü Rus uyruklu, 2'si Türk vatandaşı 5 kişi yaralandı. Tedavileri devam ediyor. Acımız büyük. Allah benzer kazalardan korusun" ifadelerini kullandı. 

Bakan Kirişci yangını değerlendirdi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adıyaman'ın Kahta ilçesindeki nar işleme tesisinde yaptığı incelemelerin ardından gazetecilere, kazada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Yaralıların durumlarının iyi olduğunu vurgulayan Kirişçi, şöyle konuştu:

"Muğla ilimiz Marmara ilçesi Ataköy Mahallesi yakınlarında meydana gelen orman yangınlarına müdahale için Kastamonu ili Taşköprü ilçesinde konuşlu helikopter, saat 16.10 sıralarında bu yangına müdahale için kalktığında Denizli ili Çardak ilçesi Gemiş Mahallesi yakınlarında henüz sebebi bilinmeyen bir kazaya maruz kalmıştır. Türk Hava Kurumu ile MGI iş ortaklığında kiralanan Rusya menşeili RA-31591 kuyruk numaralı KA32 diye adlandırdığımız helikopterde görev yapan 7 personelden 2'si vefat etmiştir. Yaralı personellerimizin herhangi bir şekilde yoğun bakımları söz konusu değildir."

Kimlik bilgilerini paylaştı

Bakan Kirişci, helikopterdeki mürettebatın kimlik bilgilerini de paylaştığı konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu hayatını kaybeden 2 kişi Rus uyruklu. Bunlar, uçuş mühendisi Aleksandr İakovlev ile uçuş teknisyeni Alexey Volkov. Diğer 5 yaralımız ise teknik personeller Ömer Kaan Çakır ile Kenan Erdem ve kaptan pilot İlya İvesenkho, uçuş teknisyeni Georgii Onvnvchın, yardımcı pilot Egor Turkov. Şu an yaralı personellerimiz Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görüyorlar. Herhangi bir şekilde yoğun bakımlık durumları söz konusu değil. Kazanın nasıl olduğunu ve sebebin ne olduğuna dair şu anda herhangi bir bilgi yok. Ama kaza kırım ekibi olay mahaline intikal etmiş, gerekli tetkikleri başlatmış durumdalar."